Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Під час фестивалю “Coffee, Books & Vintage”, який проходив у Львові минулих вихідних, відбулася цікава розмова з авторкою книги “Технологія EQ-BOOST. Як використовувати емоційний інтелект у бізнесі та житті” Валерією Козловою. Модерувала бесіду головна редакторка “Видавництва Старого Лева” Мар’яна Савка.

Валерія Козлова — власниця компанії “Result V Group” та дослідниця систем, які пришвидшують зростання бізнесу через зміну мислення. Валерія поділилася з Мар’яною та глядачами своїми думками про успіх, щастя та емоційний інтелект. Пропонуємо вам прочитати деякі з цих думок.

ПРО ІДЕЮ НАПИСАННЯ КНИГИ

Валерія Козлова: Я не завжди цікавилась темою емоційного інтелекту. Але скільки себе пам’ятаю, постійно шукала спосіб, як менше вкласти і більше отримати. Пригадую ще зі школи, що на класну відповідь чи домашню роботу можна було іноді менше вкласти, але більше отримати. Згодом я дізналася, що це є основною метою бізнесу. Іноді щоб багато отримати, не обов’язково багато вкладати, як нам завжди розповідали.

Я досить лінива, тож коли почала йти до свого покликання — мені хотілося бути лікарем — я розуміла, що треба багато всього робити, щоб пацієнти були здоровими і щасливими. Тоді мені хотілося дуже швидко всім допомогти, і я познайомилася з темою емоційного інтелекту, прочитала багато книжок про це. А що ці книги не дуже мені допомогли, то довелося написати власну.

ПРО СПРИЙНЯТТЯ УСПІХУ

Мар’яна Савка: У багатьох людей досі застарілі сприйняття успіху та уявлення про нього. Я читала інтерв’ю різних бізнесменів, які реалізували себе в молодому віці, і почула чоловіка, який сказав, що до своїх тридцяти вже заробив перший мільйон, став забезпеченим і успішним. Та коли він отримав все, чого хотів — квартиру (і не одну), декілька авто — то зрозумів, що його це не задовольняє. Він не знав, що робити далі і що хотіти далі, бо не відчував себе щасливим, просто володіючи різною нерухомістю.

ПРО УСПІХ І ЩАСТЯ

Валерія Козлова: Нам дуже часто й наполегливо пояснювали, що успіх і щастя завжди є окремо одне від одного. Знаєте, як я відкрила свій бізнес? Я вийшла перед аудиторією і сказала: “Ви звикли платити щастям за успіх, а успіхом за щастя, а я навчу вас це поєднувати”. Це єдина цілісна система, бо не може бути успішною людина, яка не є щасливою. І не може бути щасливою неуспішна людина.

ПРО БІЗНЕС ТА ЕМОЦІЇ

Валерія Козлова: Коли я починала працювати в бізнес-школі, то бізнесмени казали, що емоціям тут не місце. Вони намагалися довести це мені. Але емоційна система мислення, про що я пишу в своїй книжці, це система інформаційна. Вона така ж сама, як система наших думок чи раціональних знань. Просто історично склалося, що з часів Декарта серце і розум розділили. Чомусь вважається, що щастя — це про особисте, а успіх — про бізнес. Але це неправда.

ПРО НАЙВАЖЛИВІШЕ В БІЗНЕСІ

Валерія Козлова: Ми живемо у світі, де потрібно постійно рухатися вперед. Інколи я спостерігаю за різними молодими командами, які готують круті стратегії чи намагаються втілити свої стартапи. Мріють відкрити якийсь маленький майданчик з продажу книг, наприклад. Вони роблять перший крок, і я хочу сказати, що це найважливіше.  Коли ти ще не знаєш як і що робити. Коли йдеш тією стежкою, якою до тебе ніхто не ходив. Найважливіше в бізнесі — цей перший крок. І без емоційного інтелекту його буде важко зробити якісно.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage