Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Цьогоріч на «Книжковому Арсеналі» відбуваються «Живі читання з Барабукою» на локації Майстерні в рамках програми для/про дітей та підлітків. Валентина Захабура і її нова книжка «Лео-фу, або Я народився собакою» завітали на цю подію, організовану Барабукою!  Авторка поділилася розповіддю про створення книжки, розказала про свою французьку бульдожку Луну, якою і надихалася під час написання книги «Лео-фу, або Я народився собакою». Як це було — розповідаємо далі.

«Я бібліотекарка і весь цей рік спостерігаю за дітьми,  розповідає Валентина. — Моє завдання зараз показати їм, що є ще безпечні простори, що дитинство нікуди не ділося, що світ розмаїтий, і в ньому є і багато всього хорошого».

«Ця книжка, як і все наше життя, поділена на два велику світи, — каже авторка. — Вона написана від імені собаки, французького бульдога, який потрапляє в родину і намагається зрозуміти, що всі ці люди хочуть від нього? Чому, коли на вулиці вони збирають його какульки, то його хвалять, а коли вдома, то сварять? В чому різниця? Що їх засмучує, а що тішить? І цей маленький песик зростає, у нього змінюється характер, з‘являються друзі, свої власні переживання. До речі, тварини також можуть страждати на депресію і потребують піклування. І от коли все, здавалося б, все гаразд, всі етапи зростання пройдені, починають на вулицях вити сотні котів, стрибати сотні невидимих слонів, від чого трусяться стіни, і можуть навіть завалитися будинки. І песик розуміє, що щось з цим є неправильно. І він намагається з цим розібратися…»

До речі, надихалася авторка своєю французькою бульдожкою Луною. А ілюстраторка Вікторія Солтис-Доан змальовувала героя саме з Луни. 

«У всіх моїх історіях я тяжію до відкритих фіналів, — зізнається Валентина. — Але всі вони хепі. Сумного і печального і так вистачає. Мені йдуть запити: а де продовження, а що буде далі з Лео? Але я ще не знаю. Книжка щойно вийшла. Можливо у Лео буде ще багато інших пригод. А може ці пригоди будуть у когось іншого. Побачимо».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage