Stary Lev Logo

Цьогоріч на «Книжковому Арсеналі» відбуваються «Живі читання з Барабукою» на локації Майстерні в рамках програми для/про дітей та підлітків. Валентина Захабура і її нова книжка «Лео-фу, або Я народився собакою» завітали на цю подію, організовану Барабукою!  Авторка поділилася розповіддю про створення книжки, розказала про свою французьку бульдожку Луну, якою і надихалася під час написання книги «Лео-фу, або Я народився собакою». Як це було — розповідаємо далі.

«Я бібліотекарка і весь цей рік спостерігаю за дітьми,  розповідає Валентина. — Моє завдання зараз показати їм, що є ще безпечні простори, що дитинство нікуди не ділося, що світ розмаїтий, і в ньому є і багато всього хорошого».

«Ця книжка, як і все наше життя, поділена на два велику світи, — каже авторка. — Вона написана від імені собаки, французького бульдога, який потрапляє в родину і намагається зрозуміти, що всі ці люди хочуть від нього? Чому, коли на вулиці вони збирають його какульки, то його хвалять, а коли вдома, то сварять? В чому різниця? Що їх засмучує, а що тішить? І цей маленький песик зростає, у нього змінюється характер, з‘являються друзі, свої власні переживання. До речі, тварини також можуть страждати на депресію і потребують піклування. І от коли все, здавалося б, все гаразд, всі етапи зростання пройдені, починають на вулицях вити сотні котів, стрибати сотні невидимих слонів, від чого трусяться стіни, і можуть навіть завалитися будинки. І песик розуміє, що щось з цим є неправильно. І він намагається з цим розібратися…»

До речі, надихалася авторка своєю французькою бульдожкою Луною. А ілюстраторка Вікторія Солтис-Доан змальовувала героя саме з Луни. 

«У всіх моїх історіях я тяжію до відкритих фіналів, — зізнається Валентина. — Але всі вони хепі. Сумного і печального і так вистачає. Мені йдуть запити: а де продовження, а що буде далі з Лео? Але я ще не знаю. Книжка щойно вийшла. Можливо у Лео буде ще багато інших пригод. А може ці пригоди будуть у когось іншого. Побачимо».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage