Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Валентин Бердт: «Світ не закінчується там, де закінчується наше сприйняття»
У суботу, 4 червня, Валентин Бердт презентував у Києві свою нову повість «Все починається в 13», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Письменник розповів про персонажі, описані у книжці, про містику та сучасність, що переплелися у повісті, головні герої якої – підлітки. Зустріч відбулася у Київському Будинку Книги, модерувала розмову письменниця Зірка Мензатюк.
 
«Мені хотілося сказати і підліткам, і дітям, і дорослим про те, що межа світу не закінчується там, де закінчується наше сприйняття, - розповідав автор. - Світ продовжується,  він існує в інших вимірах,  це доведено і квантовою фізикою, й іншими напрямками сучасної фундаментальної науки, і це дуже цікаво. Цю науку можна читати як художній текст. І ті речі, про які ведеться мова у книжці, які ми звикли називати містикою, насправді містикою не є. Цим речам дають пояснення фундаментальні праці сучасної фізики. Це не казочки для дорослих, а сучасна філософія та наука».
 
 
Валентин Бердт розповів, звідки з’явилися у книжці містичні історії, про їх відповідність фольклору, традиціям та про осучаснення містики.
 
«Містика у книжці тісно пов’язана із сучасними комп’ютерними технологіями. Мені здається, що сам комп’ютер вийшов з містики. Спершу був загадковий світ неймовірних подій, світ ідей, які потім втілювали розумні люди. Я думаю, що комп’ютер - це також предмет якоїсь містичної історії».
 
Зачепили також і тему кохання у дитячій та підлітковій літературі. 
 
«Ще Шевченко говорив у своїх творах про любов, - каже Валентин Бердт, - і важливо, як саме говорити на цю тему. Напевне, у підлітковій літературі бракує таких чистих, романтичних стосунків. Стосунків на рівні духовних, сердечних поривів. Пошуків, зустрічей, діалогів хлопця і дівчини. Я писав щиро і відверто, бо розумів, що це буде цікаво моєму читачу».
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage