Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

В Україні нема детективів для 7-річних дітей
Володимир Грисюк, Gazeta.ua
 
— У майстерні годинникаря Ігнатія Братика зникла музична скринька. Це родинна реліквія місцевого аптекаря. Він напередодні приніс її відремонтувати. Детектив Амвросій Носик береться за цю справу. Має кількох підозрюваних. Веде розслідування разом зі своїм псом Кубою, який уміє розмовляти, — розповідає про дитячу повість "Остання пригода детектива Носика" перекладачка Наталка Малетич, 37 років. Книжка польського письменника Мар'яна Орлоня вийшла у "Видавництві Старого Лева".
 
Дія детективу відбувається в провінційному містечку на початку ХХ століття. Амвросій Носик — детектив на пенсії. Замолоду розкрив чимало кримінальних справ. Думав, на старості буде читати газети й поратися у садку. Та робота знаходить його сама, бо годинникар Ігнатій Братик не хоче звертатись у поліцію.
 
— Ілюстрації до книжки польського художника Єжи Флісака – карикатурно-мультяшні. Персонажі викликають усмішку і симпатію. Усі прізвища у книжці мають певний сенс, — продовжує Наталка Малетич. — Пані Сухарик — худенька, жвава жінка. Хлопець на прізвище Дзвоник — учень годинникаря, але дуже несерйозний. Детективу Носику сам Бог велів пхати носа у пригоди.
 
— Автор Мар'ян Орлонь показує, як детектив збирає речові докази. Виявляє спостережливість і врешті викриває злодія. Не пригадую подібних українських детективів для дітей 7–10 років. Андрій Кокотюха багато пише, але для середнього і старшого шкільного віку.
 
"Остання пригода детектива Носика" — це лише перша книжка пригод Амвросія і пса Куби. Наступного року "Видавництво Старого Лева" надрукує продовження.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage