Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«В окопах немає безбожників». Відбулась презентація книги «Соняхи. Духовність на час війни»
У середу, 14 жовтня, у київській Книгарні «Є» відбулась презентація книги «Соняхи. Духовність на час війни», яка побачила світ у «Видавництві Старого Лева». Під час презентації, яку проводили автор книги, військовий капелан Андрій Зелінський і модерувала Юлія Тичківська, зала книгарні була забита вщент. На заході також був присутній кардинал УГКЦ Любомир Гузар.
 
Символічно, що книгу, написану військовим капеланом про молодих офіцерів Збройних Сил України, ВСЛ презентувало у День захисника України. Розмова про книгу, про її героїв, про війну, віру і жертовність молодих хлопців вийшла по-справжньому чесною і щемкою.
 
Кожен міг цього вечора принести на презентацію до Книгарні «Є» живий сонях - своєрідний знак пам’яті хлопців, які поклали своє життя на полях українського Сходу. Ці живі квіти стали певним символом вічного життя, сонця  і любові  до своєї країни.
Андрій Зелінський розповів, що книга «Соняхи. Духовність на час війни»  є його особистою даниною світлій пам’яті тих, хто ціною свого життя показав, що сонце в людині світить вічно. «Сонях – рослина, дуже вірна сонцю. Вона постійно повертається за сонцем, настільки зорієнтована на нього, що, з рештою, і сама стає дуже яскравим образом сонця, - каже автор. - Соняхи стали для мене дуже яскравим символом наших військових, зокрема молодих офіцерів, тих, яких я безпосередньо знав і з якими спілкувався впродовж 10 років. Образом справжньої, щирої щедрої і до кінця вірної любові. Ця книжка - сконденсовані відчуття, які переживались упродовж останнього року у дуже непростих місцях. Більшість з цих текстів були написані на передовій»
 
Блаженнійший Любомир Гузар: «Кажуть, що в окопах немає безбожників. Я здогадуюсь, що це загальне переживання усіх, хто стоїть віч-на-віч зі смертю, в чому є свого роду особлива благодать. Я завжди з подивом дивився на тих, хто стояв у першому ряду, бо таким було його покликання. Таким людям я трохи також заздрю, бо вони відчувають і розуміють щось, чого ми, невоєнні люди, так легко зрозуміти негодні». 
 
Відео з презентації від «Радіо Свобода»
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage