Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

В Національному музеї Тараса Шевченка презентували «Дитячий кобзар»
В Києві, в Національному музеї Тараса Шевченка «Видавництво Старого Лева» презентувало перше в Україні ілюстроване видання «Дитячий кобзар». Презентація перетворилась на справжнє свято із зірковими гостями, читаннями віршів, стародавньою музикою та душевними піснями.
 
- За час незалежності це перший виданий в Україні «Кобзар» для дітей, - говорить упорядниця видання Зірка Мензатюк. – І це трохи сумно. В дитинстві, я пам’ятаю, заходиш до будь-якої хати, а там поруч стоять ікони Ісуса Христа, Божої Матері та портрет Шевченка. Шанувати та читати «Кобзар» має кожна людина, яка називає себе українцем. Тому для мене було великою радістю упорядковувати це видання.
 
На презентації не було багато розмов, а були вірші, творчість та неперевершена музика. Учні київської школи №112 ім. Тараса Шевченка приготували ціле дійство: декламували вірші як Великого Кобзаря, так і власні, співали пісень. Свої вокальні вміння продемонструвала також вже відома співачка, лауреатка багатьох конкурсів та фестивалів Анна-Марія Миронова. Знанням поезій усіх присутніх порадували дочки відомого музиканта - маленькі Меланка та Іванка Чубай.
 
Ведуча вечора, головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка познайомила гостей зустрічі з художницею Мариною Михайлошиною, яка проілюструвала «Дитячий кобзар» та подарувала йому особливий настрій. Роботи київської художниці настільки сповнені життям, що відкриваючи книгу ми відчуваємо вітер з Дніпра, який реве та стогне, аромати вишневого саду, і навіть чуємо звуки кобзи.
 
Настрій стародавньої музики під час заходу створив бандурист Денис Сагіров. Він виконував козацькі пісні, а також композиції на вірші Тараса Шевченка та інших відомих українських поетів.
 
Старий Лев дякує всім гостям презентації! Сподіваємось, що ця подія залишила в вас бажання «І чужому навчатись, і свого не цуратись!».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage