Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

V Книжковий Арсенал. «Успішний українець: ознаки, принципи, цінності»
Під час публічної дискусії «Успішний українець: ознаки, принципи, цінності», що відбулася в рамках Книжкового Арсеналу в Києві, був справжній аншлаг. Зрештою, це і не дивно, адже під час дискусії презентували чудову книжку «theUKRAINIANS: історії успіху», яка вийшла у «Видавництві Старого Лева» і яка зібрала під обкладинкою 20 інтерв'ю з сайту theukrainians.org. Учасниками розмови стали Зураб Аласанія, Юрій Андрухович, Ірина Соловей, Роман Зінченко, Алім Алієв. Звісно, участь у презентації взяли і засновники проекту «The Ukrainians» та співупорядники книжки Тарас Прокопишин і Володимир Бєглов, а також заступник головного редактора «Видавництва Старого Лева» Катерина Міхаліцина.
 
Це була фахова розмова з успішними у різних сферах людьми про те, що таке успіх загалом і що таке успіх у контексті України та українців. Говорили і про те, чому зараз питання успіху і успішного українця так важливо піднімати.
 
«Ці історії успіху насправді впливають на велику кількість людей, тому що ви реально змінюєте настрій країни, яка часто сидить у дуже токсичному середовищі зневіри, депресії, та вважає, що усе ой як погано, - наголошує у розмові з Тарасом Прокопишиним та Володимиром Бєгловим громадський активіст у сфері енергетичних інновацій, енергоефективності і відновлювальної енергетики, організатор TEDxKyiv Роман Зінченко. - Новий українець – оптимістичний. Ця ідея вартого того, щоб її формувати».
 
Алім Алієв, координатор і співзасновник Крим SOS, співзасновник кримського дому у Львові: «The Ukrainians» почав змінювати суспільний дискурс - від дискурсу жертви до дискурсу успіху. Протягом багатьох років кримські татари та українці були дуже схожі думкою, що всі винні нам і винуваті у наших бідах,а нас мають постійно жаліти і давати преференції. У довгостроковій перспективі такі думки роблять нас неконкурентоспроможними. А цей проект дає інтенцію для людей перш за все брати відповідальність на себе, що є одним з мірил нового успіху».
 
Письменник Юрій Андрухович, відповідаючи на запитання, відбулася Революція гідності чи ні, і чи змінилися українці після неї, сказав: «Революція гідності звісно відбулася. Тільки ми забагато хочемо і неправильно позиціонуємося, коли вважаємо, що вона відбулася і мала вирішити всі наші проблеми. Насправді, вона була спазматичною відповіддю на спробу забрати у нас майбутнє, перекреслити можливість працювати над нашим майбутнім. І ця революція повернула нам можливість працювати далі так, як ми збиралися, щоб змінити себе і свою країну на краще».
 
Зураб Аласанія, журналіст і медіаменеджер, керівник НТКУ: «Одним із прикладів того, що Революція гідності відбулася, є я. Подумайте самі: я, Зураб Аласанія, по-перше, потрапив спершу на сайт, а тепер і у книжку «theUKRAINIANS», а по-друге, очолив Національну телекомпанію України. Коли про це дізнаються наші сусіди, вони відчують когнітивний дисонанс. А у нас зараз в Україні це можливо». 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage