Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

V Книжковий Арсенал. Презентація книги «Далекі близькі»
У суботу, 26 квітня в рамках «Книжкового Арсеналу» відбулася презентація книги Володимира Єрмоленка «Далекі близькі», що вийшла друком у «Видавництві Старого Лева». Модерував захід письменник Андрій Бондар.
 
«Неможливо усвідомити ідеї без розуміння того, як жили їхні автори, з ким, у якому середовищі, які хвороби переживали, з яким коханням зустрічалися – мені здається, це дуже важливо», - говорить Володимир Єрмоленко. На головних мислителів з часів Відродження і до модерну він дивиться крізь призму їхнього щоденного життя. Автор стверджує, що взагалі скептично ставиться до творчості як самовираження, для нього це – подолання себе. Він вважає, що інколи життя автора суперечить його теорії, це і є спроба прожити альтернативне життя, створити інше «я». Проте натомість часто – це лише ходіння по колу.
 
Водночас Володимир Єрмоленко зізнався, що поки що не готовий написати подібну книгу про українських мислителів – вважає себе недостатньо компетентним. Проте з іншого боку, його приваблює ідея книги про таких собі антигероїв ХХ століття: «Це величезна загадка. Це дозволяє нам точніше сформувати поняття «інтелект» і «глупота». Є дуже багато розумних людей, які роблять дурість, французькою це слово спільнокореневе зі словом  «тварина» – тобто це у нас ніби як від тварин. Ця тема мене дуже цікавить. Можна говорити про Гайдеггера, Габріеля да Нунсо та інших», - розповідає автор. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage