Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Уже не діти, ще не дорослі: 7 кращих книжок для підлітків
Згадайте себе у підліткові роки: ви багато читали книжок? Можливо, так, але ймовірніше – ні, адже багатьом тінейджерам здається, що книжки це щось непотрібне і нудне. Та й шкільна програма не надихає.
 
Світлана Карпета, УП.Життя
 
Проте з кожним роком в Україні друкують все більше підліткової літератури, і вона зацікавлює ширшу й ширшу аудиторію. Ми підібрали 7 найцікавіших видань підліткової літератури, що неодмінно сподобаються не тільки тінейджерам, а й дорослим.
 
"Аутсайдери"
 
Сьюзан Хінтон (видавництво Vivat)
 
Бійка – далеко не найпопулярніший спосіб вирішення проблем у розвиненому суспільстві. Але маленьке американське містечко 60-х живе саме за цими правилами.
 
Діти вулиць проти золотої молоді – протистояння, яке лежить в основі цієї книги. Троє сиріт намагаються вижити будь-якими способами, але невиправна трагедія поділяє їхні життя на "до" і "після".
 
Книга про соціальне розшарування, про вміння брати на себе відповідальність, про співчуття і знаходження внутрішніх сил.
 
"Фристайлерка"
 
Катя Брандіс (видавництво #книголав)
 
Перемога понад усе! У цьому впевнені усі спортсмени, що готуються до Олімпійських ігор.
 
Вони модифіковують свої тіла, адже перемога – все, а програш – нічого. Але ці втручання в людський організм мають руйнівний характер для здоров’я.
 
Юна спринтерка Йола шукає для себе правильне рішення: зробити все заради перемоги чи врятувати своє здоров’я.
 
Книга про деструктивні бажання, нераціональні рішення, помилки і шляхи їх виправлення, а головне – про цінності, що формуються в юному віці.
 
"Зграя"
 
Анастасія Нікуліна (видавництво Vivat)
 
П’ятеро друзів Дейв, Чіт, Люк, Мажор і Пух живуть паркуром, для них це не просто хобі, а стиль життя. І ось у їхню дружню зграю потрапляє дівчина Таша, яка приносить із собою нові пригоди.
 
Головні герої зіткнуться з першими сварками і розчаруваннями і, звичайно, закоханістю.
 
А читачі цієї книги зможуть насолодитися атмосферою драйву, цікавими діалогами й дуже реалістично виписаними персонажами.
 
"Сканери"
 
Роберт М. Зоннтаг (видавництво "Дискурсус")
 
Світ, що майже позбавився усіх паперових носіїв інформації. Світ, у якому відскановують книги, а останні примірники залишають на одвірках історії. Світ, де замість книжок споживають рекламу.
 
Роб живе у таких реаліях. Одного дня він дізнається про Книжкову гільдію, учасники якої намагаються зберегти дещо справжнє – книжки, а далі все закручується в карколомний детектив.
 
Книга демонструє, що технології впливають на нас як ніколи раніше, і головне зараз не втратити реальність і справжність у цифровому світі.
 
"Сіль для моря, або Білий Кит"
 
Анастасія Нікуліна (видавництво Vivat)
 
Вічна проблема підлітків: вони самотні і весь світ наче грає проти них.
 
Головна героїня Ліза бореться саме з цим. Вона не знаходить спільної мови ні з батьками, ні з однокласниками. Єдиною людиною, що її розуміє, є загадковий хлопець із ніком Білий Кит.
 
Книга передусім про те, як знаходити спільну мову з іншими, незважаючи на їхній вік, і вміти підтримати людину, а не відштовхнути її в часи кризи.
 
Ольга Войтенко (Видавництво Старого Лева)
 
В епоху цифрової революції, де люди хворіють на різноманітні залежності від інтернету смартфонів та іншого, що буде, якщо Мережа зникне? Чи зможе людина пристосуватися?
 
Авторка ставить ці запитання своєю книгою.
 
Єві-Лізі доводиться вийти у реальний світ, після того як зникає не тільки Мережа, а й світло. Разом із другом Максом вони починають пізнавати цей світ і шукати насолоду від життя у ньому, а не у віртуальному.
 
"Перезавантаження"
 
Тері Террі (видавництво #книголав)
 
Підліткова антиутопія показує світ, де підліткам після вчинення злочинів дається другий шанс. Але це зовсім не виправні роботи, це стирання пам’яті.
 
Нові сім’я, друзі, школа – все стає інакшим. Головна героїня Кайла тільки звикла до нового оточення, як її починають змучувати дивні сни, так ще й у місті дивним чином зникають підлітки.
 
Щоб розібратись у цій ситуації і в своєму минулому, Кайла вплутується у пригоди, що наражають її життя на небезпеку.
 
Можливості на помилку у неї немає, адже третього шансу на виправлення не дають.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage