Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

В одинадцятикласниці Марусі Щербини у «Видавництві Старого Лева» вийшов детектив для дітей «Усі під підозрою!». Захоплива історія про хлопчаків, що розслідують крадіжку історичних артефактів у школі, стикаються з таємничими загадками і навіть привидами, читається легко і нетерпляче, адже так цікаво що далі! Книжкова блогерка, авторка збірки повістей «Небилички від Марічки» Маруся вперше писала текст, де головні герої хлопці. Їхні невимушені діалоги, драйв, гумор і несподіванки у кожному розділі – свідчать, що юна письменниця напрочуд добре володіє словом.

Персонаж книжки «Усі під підозрою!» Остап мріє стати детективом. І ось трапляєть­ся нагода: у школі зникають козацькі монети! Звісно ж, хлопець одразу береться шукати злочинців. І не сам: виявляється, його брат Олег теж зацікавився дивним зникненням монет, як і Соня, новенька зі школи. Утім, розслідувати злочини — не лише дуже захопливо, а й важко, бо під підозрою опиняються геть усі. На друзів чекають шалені пригоди: загадкові справи, допити, справжнісінькі скарби і навіть замки з привидами. Чи вдасться юним детективам знайти винних?

Маруся Щербина розповідає: «З раннього дитинства я любила вигадувати і розповідати кумедні і чарівні історії своєму меншому братику, коли ж пішла до школи, почала їх записувати у зошит. І ось моя книга побачила світ! Ідея створення цих детективів прийшла до мене несподівано, як, власне, і всі інші. Я саме дописала попередню історію і міркувала над тим, що писати далі, а тоді з'явилася незвичайна думка - написати детективи. Це був абсолютно новий жанр для мене, та ще й головні герої - хлопці, а про хлопців, як про основних персонажів, я писала вперше».

«Цікаво, що спершу придумалася друга частина, а першу допомогла вигадати мама. Якось я побачила красивезну будівлю, загадкову і старовинну, там було темно, скрізь була така атмосфера, ніби вона приховує щось, мене це надихнуло, тож вирішила написати історію про привидів. І відразу виникла назва «Фортеця привидів». Уже пізніше я допрацювала першу історію, а тоді вони склалися в книгу», — додає Маруся.

Художнє оформлення Євгенії Олійник.

Маруся Щербина – письменниця-школярка, народилася у 2006 році неподалік від Києва. Любить малювати, читати, танцювати, займається хореографією. Учасниця і фіналістка таких конкурсів як «ПероДактиль», «Literature Future», «Золоте Перо 2019», «Море талантів 2020». Друкується у журналі «Однокласник». Перша збірка дитячих повістей «Небилички від Марічки» вийшла у 2020.

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage