Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Університет без викладачів. Чи це можливо?
 
У Каліфорнії (США) відкрили унікальний університет, у якому вчитимуться кодуванню та програмуванню тисячі студентів. Тільки от викладачів у цьому навчальному закладі не буде взагалі.
 
В основі ідеї інноваційного університету, що отримав назву «42» і спеціалізується на викладанні комп'ютерних технологій, - одноранговий принцип. Тобто студенти навчатимуть один одного. Вони самотужки складатимуть для інших завдання, допомагатимуть їх виконувати та перевірятимуть правильність робіт, врешті – навчатимуться, спираючись на досвід та вміння інших студентів. Окрім того, вони матимуть нагоду обирати ті проекти, над якими хотіли б працювати у майбутньому, і при плануванні завдань присвятити більше уваги саме профільному навчанню, а не вивченню класичного переліку обов`язкових дисциплін.
 
 
Подібна система навчання вже була апробована у 2013 році в Парижі з ініціативи французького мільярдера Ксав'є Ньєлья. Тоді це дало потужні результати, а випускники навчальної програми зараз працюють у таких компаніях, як IBM, Tesla, Amazon або ж розпочали власну справу.
 
 
За словами Ньєльє, такий вид навчання стимулює студентів співпрацювати набагато більше з іншими, а відтак вони краще здатні відстоювати свої ідеї, що є дуже важливим у реальному світі. «Навчання за принципом рівний-рівному розвиває у  студентів упевненість, вміння шукати рішення часто дуже творчими і вигадливими способами», - каже він.
 

 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage