Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Українську книжку про дівчинку-математика відзначили міжнародною нагородою
Книжка "Зірки і макові зернята" авторів та ілюстраторів Романи Романишин і Андрія Лесіва стало лауреатом нагороди "Opera Prima" конкурсу "Bologna Ragazzi Award 2014" (Болонья, Італія).
 
Вперше українська книжка була відзначена на такому високому рівні, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт "Видавництва Старого Лева", яке видало книжку-лауреата.
 
"Зірки і макові зернята" - про маленьку дівчинку на ім'я Дора, яка понад усе любила рахувати. Її батьки були відомими математиками і перед сном вона лічила всіх звірів на світі, йдеться у анотації до книжки.
 
"Тема математики стає наскрізною, завдяки бажанню дівчинки порахувати усе на світі. Кожна сторінка книги - це візерунок із чисел та форм, точок та символів, що творять колаж і візуалізують наукове знання. Головна героїня неперервно і легко взаємодіє з об'єктами, які вона прагне порахувати. Автори з упевненістю використовують цифровий колаж, вдало поєднуючи базовий графічний матеріал та рукописні знаки", - прокоментували свій вибір члени журі Мартін Сейлісбері (голова, Великобританія), Мануель Естрада (Іспанія), Лоренс Тютелло (Франція).
 
Премія "Opera Prima" присуджується за видатні досягнення, дослідження та реалізацію інноваційної видавничої продукції. Обов’язковою умовою є дебют автора або ілюстратора.
 
Церемонія нагородження відбудеться 24 березня під час 51-го ярмарку у Болоньї, в якому візьмуть участь видавництва з понад 70 країн світу. Цього року Україна вдруге буде представлена на ярмарку.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage