Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Видавництво Старого Лева» долучається до проєкту «Читальня», що реалізується ГО «Форум видавців» за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)» у партнерстві з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Мета проєкту — створити постійні пункти доступу до книг та настільних ігор у п’яти областях: Запорізькій, Київській, Миколаївській, Херсонській та Харківській. Загалом проєкт охопить 131 пункт незламності в 61 громаді, де будуть розміщені полиці з понад 75 найменувань дитячих книг, художньої літератури, нонфікшну, збірок віршів, коміксів і настільних ігор.

Організатори вирішили, що слід почати з доступу до книг: у багатьох населених пунктах немає книгарень, а бібліотеки поповнюють рідко, тож немає можливості придбати чи погортати нові видання. Окрім цього, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України захотіло збагатити проведення часу в пунктах незламності. Ці ідеї об'єднали — так і з'явилася ініціатива «Читальня». 

  

«Назва відсилає нас до читалень товариства «Просвіта», як місця обміну новинами та  культурними практиками. Розквіт діяльності товариства на заході України припав на 20-30-ті роки минулого століття. Під час радянської окупації більшовики намагалися привласнити собі «Читальні»  та перейменували їх у «хати-читальні». 100 років по тому «Читальні» повертаються як символ культурного опору й розвитку попри все — російську повномасштабну агресію й постійні обстріли», — пишуть на фейсбук-сторінці «Форум видавців». 

  

Список дитячих видань для пунктів незламності допоміг сформувати проєкт «Барабука», а дорослу літературу Lviv BookForum підібрав відповідно до запитів бібліотекарів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage