Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Стали відомі 30 знакових книжок Незалежності України! 27 жовтня директорка УІК Олександра Коваль оголосила всю тридцятку та вручила дипломи авторам та видавцям. Радіємо, що до переліку увійшло одразу дві книги Старого Лева – роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» та «Ukraїner. Країна зсередини», створена за однойменним проєктом. Вітаємо усіх, хто долучився до творення цих книг!

«Ukraїner. Країна зсередини» — книга за мотивами першого кола масштабної експедиції Украї­ною, яка тривала з літа 2016-го до зими 2018-го року й охопила всі історичні регіони — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії. У книзі зібрано найяскравіші моменти з манд­рівок унікальними куточками країни: історії людей та місць, що надихають, зворушують і дивують, а також вражаючі фото, які показують Україну справжньою, несподіваною, цікавою та автентичною. Ініціатор проекту — Богдан Логвиненко.

Роман «Фелікс Австрія» розповідає про Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, – долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.

Книжка стала справжнім бестселером в Україні, її перекладено німецькою, польською, чеською, угорською, хорватською, французькою мовами; роман став лауреатом багатьох українських та закордонних премій та отримала чимало відзнак та нагород. Також книгу було екранізовано.

Раніше експерти книговидавничої галузі, літературознавці, перекладачі та історики літератури сформували довгий список зі 100 видань. Після цього читачі мали змогу проголосувати за найважливіші книги.

Проєкт реалізовано за співпраці Українського інституту книги і Міністерства культури та інформаційної політики України.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage