Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

«Ukraїner» – книжка що закохає вас в Україну заново
У Львові відбулися перші презентації книги «Ukraїner. Країна зсередини».  Відвідувачі заходу у !FESTrepublic та в Українському католицькому університеті зустрілись з ініціатором проекту – Богданом Логвиненком. Говорили про те, які ж матеріали з трирічної експедиції Україною увійшли в книгу, коли з’явиться англомовне видання, переглянули нові сюжети з подорожей та дізнавались, як склалася доля героїв історій після того, як вони потрапили в об’єктив Ukraїner.
 
Повідомити,
коли з'явиться
Ми повідомимо Вас коли з'явиться цей товар на Вашу електронну пошту!

«Приємно бути не лише частинкою Ukraїner, але й частинкою «Видавництва Старого Лева» і серед сотень книжок, які виходять у видавництві, бачити «Ukraїner. Країна зсередини», – розповів Богдан Логвиненко. – Книга з’явилася як ідея з самого початку, у 2016 році, коли ми з друзями зібралися і запланували «мікропроект». Відтоді минуло три роки і ця ідея загубилася, бо Ukraїner перейшов в мультимедійний формат з текстами, відео, фото, віртуальною реальністю. А потім якось зустрілися з Юрком Назаруком (холдинг емоцій !FEST підтримує наші експедиції) і він запропонував – «давай зробимо з цього книжку». Так ця ідея ожила заново».
 
 
«Я давно захоплююсь авіацією і люблю дарувати друзям книгу «Земля, побачена з неба» Яна Артюса-Бертрана, – продовжив розмову Юрко Назарук. – Кожну з фотографій Бертрана можна розглядати днями (він відзняв 500 тисяч аерофотографій у понад 100 країнах світу – прим. Старого Лева). Це одне з небагатьох видань, які завжди лежать у мене на столі. Я хотів, щоб і моя земля також була відображена у подібній книзі. І коли ми познайомились з проектом Ukraїner, я зрозумів, що ця книга може стати реальністю, бо є неймовірна кількість якісного матеріалу, щоб її наповнити. Під час презентацій Богдан любить розповідати одну історію: що задум проекту з’явився після його подорожей світом як спроба показати іноземцям,  якою цікавою та різноманітною є Україна (щоб не переповідати вкотре про Чорнобиль, Шевченка і Кличків). Як на мене, цінність Ukraїnerа є набагато більшою для внутрішнього споживача, бо ми не любимо і не знаємо Україну так, як ми мали би знати і любити. Ця книжка може закохати вас заново в Україну. Так сталося й з нашою сім’єю: ми купили трейлер — «дім на колесах» — і вирішили, що будемо їздити-пізнавати свою країну. Виявилося, що за красою і відпочинком не обов’язково їхати в Перу, наприклад. Можна вирушити на «Тузловські лимани» —  ланцюг з 13 лиманів у межиріччі Дунаю та Дністра – осісти там і кайфувати».
 

«До того,  як три роки тому ми вирушили в першу експедицію, я побував в усіх регіонах України, – зауважив Богдан Логвиненко. – Але не знав жодної з цих історій, які увійшли в Ukraїner. Я займався концертними турами, возив музикантів від міста до міста, від клубу до клубу, це була інша Україна. Спочатку, коли ми поїхали з проектом «Ukraїner» на зйомки, планували зробити чотири історії. Але коли повернулись із Закарпаття, виявилось, назбирали матеріалу на двадцять. Впродовж року ми зняли 200 документалок – це, звісно,  не повноцінне кіно, бо на фільми нам бракувало часу, але й не сухі сюжети. Відповідно, можна собі уявити, скільки було іншого матеріалу. Коли сіли відбирати ілюстрації до книги, почалася справжня «війна»: фото, локацій та історій про них було на 500 сторінок, а залишити для книги треба було триста. Решту матеріалу залишили для наступного видання, але це вже буде інша історія й інше бачення України».
 


«У серпні, до Дня Незалежності, книга «Ukraїner. Країна зсередини» вийде англійською мовою, – додав Богдан. – Сайт зараз працює дев’ятьома мовами. І це величезна праця волонтерів-перекладачів. Відтак, окрім загальновживаних англійської іспанської й французької, усі охочі можуть читати тексти грузинською чи грецькою. Це особиста ініціатива людей, які вирішили: ми мешкаємо в Грузії і хочемо розповідати грузинам про Україну. Я неймовірно вдячний кожному з них».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage