Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Україна відвідала міжнародний книжковий ярмарок Beirut International Arab Book Fair у Лівані
У Бейруті (Ліван) відбувся книжковий ярмарок Beirut International Arab Book Fair, який щороку збирає навколо себе понад 200 видавців з різних країн. Цьогоріч Україна вперше взяла участь у ньому, виставивши на ярмарку колективний стенд. Посольство України в Ліванській Республіці й особисто дружина посла Ігора Осташа – письменниця Марина Гримич – організували стенд та низку зустрічей місцевих видавців з українськими. А також інші культурні заходи, серед яких – презентація збірки «Зів'яле листя» Івана Франка, яку за сприяння посольства перекладено арабською (переклад Імадеддіна Раефа).
 
Україну у Лівані представляли «Видавництво Старого Лева» (Оксана Зьобро), Книжковий Арсенал (Оксана Хмельовська), «Видавництво Анетти Антоненко» (Анетта Антоненко), «Нора-друк» (Елеонора Сімонова), «Ніка-центр» (Володимир Самойленко).
 
 
«Книжковий ринок арабських країн дуже цікавий, – розповідає керівник відділу маркетингу та зв’язків з громадськістю «Видавництва Старого Лева» Оксана Зьобро. – Спершу мені було дуже дивно розгортати книги з іншого боку. А потім це стало чимось схожим на медитацію: прекрасна арабська в'язь (про що б не була книжка, вона все одно красива зсередини), інший ритм гортання, багато простору у верстках. 
 
 
Ліван, по суті, тримовна країна, і усі три – арабська, французька й англійська – у вжитку. Тут чимало видають білінгв. Молодь читає переважно французькою або англійською, особливо у Бейруті. Тут практично нема книжок у твердих палітурках і страшенно популярні дитячі книжки для першого читання. 
 
 
Приємно, що до українського стенда та книжок була величезна увага. На місцевих телеканалах вийшло чимало сюжетів про участь України у виставці, а нашими книжками цікавилися і місцеві читачі та видавці, і представники численної української діаспори. Одним із результатів виставки стала домовленість про стендову участь України на книжковому ярмарку в Абу-Дабі (ОАЕ), а це – ще один крок до тіснішої співпраці українського та арабського книжкових ринків».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage