Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У світ вийде «нова» книга Дж. Р. Р. Толкіна
Чудові новини для шанувальників творчості Джона Роналда Руела Толкіна! У серпні 2018 року в Британії світ побачить ще одна історія автора «Володаря перстнів» та «Гобіта» – «Падіння Гондоліна» (The Fall of Gondolin). Цей твір, який вперше вийде окремою книгою, Толкін називав «першою справжньою історією» Середзем'я.
 
 
«Падіння Гондоліна» – казка, що розповідає про прекрасне таємниче місто, зруйноване темними силами, – вийде під редакцією сина Толкіна Крістофера. Супроводжуватимуть видання ілюстрації Алана Лі.
 
Фрагмент ілюстрації Алана Лі до книги «Падіння Гондоліна»
 
За словами представників «HarperCollins», історія – про боротьбу «цілковитого зла» Морґота проти бога Улмо. Поки один намагається знищити Гондолін, інший докладає усіх сил, аби підтримати й захистити нолдорів – ельфів, які мешкають у місті. Також в центрі історії опиняється один із нолдорів – Туор.
 
Джон Гарт, дослідник творчості Толкіна й автор книжки «Толкін та Велика війна», зазначив, що «Падіння Гондоліна» Толкін писав під час передування в лікарні після битви при Соммі. «Це історія з персонажем, який, не бажаючи того, врешті перетворюється на справжнього героя, – шаблон для всього, що Толкін писав пізніше, – сказав Гарт. – У ній є темний лорд, перша зустріч з орками та балрогами – це дійсно заготовка Толкіна до того, що він робив опісля».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage