Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У Старого Лева з`явиться «Нічний адміністратор»
Цю книгу називають безжалісно захопливою, а від екранізації не можуть відірватися тисячі глядачів зі всього світу. Наприкінці квітня «Видавництво Старого Лева» представить читачам шпигунський роман відомого англійського письменника Джона ле Карре «Нічний адміністратор», у якому зіткнулись маніпуляції та шпигунство, торгівля зброєю та наркотиками, відмивання грошей та реалії британської розвідки. Український переклад – Тетяни Савчинської.
 
Джон ле Карре цікавий тим, що розпочав свою письменницьку кар’єру ще під час служби у британській розвідці. Тому у його романах немає голлівудських спецефектів та банальних сюжетів – лише життя як воно є. Більшість його творів стали бестселерами та отримали понад 20 нагород та відзнак, було здійснено 10 екранізацій та 5 телеадаптацій. Ле Карре посів 22 місце у переліку «50 найкращих британських письменників з 1945 року» за версією газети «The Times». 
 
«Нічний адміністратор» був вперше опублікований 1993 року по закінченню холодної війни. У центрі сюжету – Джонатан Пайн, звичайний нічний адміністратор у люксовому готелі. Його життя кардинально змінюється після того, як Пайн передає британській владі повідомлення про підозрілі події у його готелі. Це рішення тягне за собою жахливі наслідки, починають загадково вмирати близькі йому люди, і врешті чоловік приймає рішення виступити проти сил настільки потужних, що він поки що не може собі уявити. Чи зможе Пайн, колишній солдат, бездоганно виконати роботу під прикриттям, забувши про свої почуття і слабкості? І як, врешті, «шпигунські ігри» здатні вплинути на гравців та «пішаків»? Відповіді на ці питання – у пригодницькому детективі Джона ле Карре.
 
«Блискуче, захопливо, тонко розказана історія… віртуозна у своїй концепції».
Газета «The New York Times»
 
«Розкішно деталізовано та ретельно розроблено…  Подарунок від ле Карре, який створює напругу за допомогою персонажа, який ще ніколи не був настільки реалістичним».
Журнал «People»
За мотивами книги був знятий міні-серіал, прем’єра якого відбулася на британському телеканалі BBC One 21 лютого 2016 року. Головні ролі у серіалі зіграли Том Гіддлстон (Джонатан Пайн) та Г’ю Лорі (Річард Роупер).
 
 
Цікаво, що зйомки стрічки відбувалися на території Єгипту, Марокко, Іспанії, Швейцарії, Туреччини та Великобританії. Фільм вже був продемонстрований 180 кранами світу і визнаний найкращим британським серіалом 2016 року за версією Radio Times, став лауреатом премій «Еммі» та «Золотий глобус».  
 
«Книга неймовірна, – ділився враженнями Г’ю Лорі. – І неймовірно грати у кіноадаптації книги, адже художній текст розкриває стільки деталей та секретів. І вони підстраховують вас у будь-яких питаннях, будь-то нюанси характеру героя чи настрій розповіді. Тільки почавши читати, я вже відчув свого персонажа і подумав: «Боже, я вірю цьому хлопцю, я можу навіть бачити манеру його рухів». Ле Карре був настільки специфічним, настільки детальним у своїх описах. Я відчував, що знаю свого героя дуже добре, і це було дуже корисно, адже заглиблюватися у роль найгіршої людини на планеті надзвичайно складно».  
 
«“Нічний адміністратор” — найсексуальніша телевізійна драма. Том Гіддлстон та Г’ю Лорі, справжні зірки світового рівня, та історія ле Карре в основі — ось секрет неперевершеної величі стрічки».
Газета «The Guardian»
 
«Один із найсильніших серіалів усіх часів».
Журнал «The Sun»
А ми з вами маємо змогу послухати уривок із книги «Нічний адміністратор» у виконанні Тома Гіддлстона.
 

 
Джон ле Карре  – всесвітньовідомий автор шпигунських романів. Народився 1931 року. Навчався в університетах Берна і Оксфорда. Викладав у Ітоні, під час Холодної війни недовго служив у Британській розвідці. Впродовж останніх п’ятдесяти років заробляє на життя письменницькою працею. Живе в Лондоні або в Корнволлі. 


Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage