Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У США видадуть раніше неопубліковане оповідання Гемінґвея
Чи знали ви, що Ернест Гемінґвей – автор зі світовою славою, який подарував нам такі книжки як «Старий і море», «Прощавай, зброє», «Фієста», «По кому подзвін» та ін. – написав оповідання, яка досі ніде не публікувалося? Вперше твір під назвою «Кімната з боку саду» (A Room on the Garden Side) побачить світ у 55-му номері американського журналу «The Strand Magazine».
 
 
Дія цієї короткої історії відбувається в паризькому готелі «Ritz», а в її центрі – чоловік на ім'я Роберт. Гемінґвей змалював у цьому оповіданні яскравий образ солдатів, втомлених війною, але які попри все сподіваються на щасливе майбутнє. Вважають, що твір був написаний 1956 року. 
 
23 липня 1956 року Ернест Хемінгуей написав Гарві Брейту, що має «два короткі оповідання ... про минулі часи» і планував написати «можливо, ще три або чотири». 14 серпня того ж року він повідомив, що закінчив п'ять оповідань про Другу світову війну, одне з яких – «Кімната з боку саду». Хемінгуей змалював в них «реалістичне ставлення до іррегулярних військ та бойових дій», «людей, які фактично вбивають інших людей». «Я гадаю, вони трохи шокують, - сказав автор представникам видавництва «Scribner». – У всякому разі, ви завжди можете їх опублікувати після моєї смерті». І от нарешті «Кімната з боку саду» буде опублікована цього тижня. 
 
 
Твір доповнить післямова дослідника творчості Гемінґвея Кірка Курнатта, в якій той аналізує історичний та біографічний контексти оповідання.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage