Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У США вперше видадуть казку Марка Твена
 
Семюель Ленгхорн Клеменс, відомий світові як Марк Твен, автор «Пригод Гекльберрі Фінна», розповідав своїм дітям чимало казок, проте лише одна з них збереглася до сьогодні. Цьогоріч американське видавництво «Doubleday» вперше опублікує казку окремою книгою. 
 
Прем`єра твору під назвою «Викрадення принца Олеомаргарина» запланована на 26 вересня і приурочена до 150-річчя з дня публікації першої книги Марка Твена – збірки оповідань «Знаменита жаба з Калавераса, яка стрибає» (1867).
 
Письменник вигадав казку 1879 року в Парижі для своїх маленьких дочок. Рукопис «Викрадення принца Олеомаргарина» знайшли у 2011 році в архівних матеріалах Університету Каліфорнії в Берклі (США). Незабаром ця 16-сторінкова оповідка вийде друком з ілюстраціями Філіпа і Ерін Стід.
 
У центрі сюжету – хлопчик, який має здатність розмовляти з тваринами. За допомогою звірят він вирушає на порятунок викраденого принца Олеомаргарина. За словами видавців, у цій оповідці піднімаються теми благодійності, доброти і мужності перед обличчям тиранії, є елементи сатири і пафосу.
 
Заступник директора видавництва «Random House» Френсіс Ґілберт, який редагував книгу, зазначив: «Публікація нового оповідання Твена є неймовірною літературною подією. Коли я отримав можливість вперше прочитати цю неопубліковану історію, не міг повірити у те, що тримав у руках».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage