Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У школах запровадять курс громадянської освіти
 
«Кроки до порозуміння» - нова дисципліна, яка незабаром буде введена у навчальну програму українських школярів. Цей предмет буде факультативним для учнів 10-11 класів.
 
Освітяни вважають, що ця дисципліна має допомогти виховати в школярах толерантність, вміння критично мислити та аналізувати. А також орієнтуватися в інформаційних та соціокультурних конфліктах і маніпуляціях, які, зокрема, сьогодні існують на сході України, та вміти знаходити вихід з критичних ситуацій в силу своїх можливостей. 
 
Також курс повинен навчати учнів як шукати порозуміння не лише між собою, а й з батьками та вчителями. Окрім того, освітяни хочуть показати дітям, як важливо єднатися та співпрацювати задля досягнення спільної мети.
 
Протягом жовтня та листопада 2015 року курс «Кроки до порозуміння» проходив апробацію у 20 школах в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській та Харківській областях. Як свідчать результати експерименту, не лише школярі потребують спілкування та  порозуміння, а і їхні вчителі. 
 
Відгуки учнів про курс можна прочитати за посиланням 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage