Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У Львові вперше видадуть "Бійню номер п'ять" українською
У Львові готують до видання легендарний твір - «Бійню номер п’ять» американського письменника Курта Воннегута. Попри те, що ця книга заслужено є класикою світової літератури, українською мовою у книжковому форматі вона виходить вперше. Презентація книги відбудеться в рамках «Форуму видавців».

 
Переклад тексту зробили Володимир та Лідія Діброви. Візуальне оформлення – Олі Марусин. Виданням книги займається «Видавництво Старого Лева» разом із Фундацією Короля Юрія у рамках проекту «Вавилонська бібліотека», повідомили tvoemisto.tv у видавництві.
 
За своїм жанром «Бойня номер п'ять» (1969) американського письменника Курта Воннеґута (1922-2007) є органічним сплавом історії, психології, соціології, сатири, наукової фантастики та елементів автобіографії. Нервовим центром роману є нищівне бомбардування Дрездена англо-американською авіацією навесні 1945 року. Але як і в будь-якому шедеврі, зміст «Бойні номер п'ять» не обмежується описом цієї події. Використання кількох перспектив, повна відсутність статики та дидактичності, стрімкі переходи з трагічного в комічне дозволяють Курту Воннеґуту не лише розповісти про цей епізод часів Другої світової війни, але й порушити багато базових питань людського буття. «Бойня номер п'ять» справедливо вважається вершиною творчості Курта Воннеґута й одним із найвищих здобутків американської і світової літератури минулого сторіччя.
 
«Вавилонська бібліотека» – це громадський перекладацький проект, що вирішує проблеми культурної комунікації та локалізації шедеврів світової літератури. Координатори проекту: Роман Малиновський, Віктор Вінтоняк, Віктор Кімакович. «Для нас важлива не лише сама книжка, а скоріше проблема, яку вирішує її видання – «повернення до життя» старих перекладів, чи переклад «без цензури» творів, які заборонялись з політичних міркувань – ось наше зацікавлення», - зазначають координатори «Вавилонської бібліотеки».
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage