Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У Львові відбулося англійсько-галицьке чаювання
Днями у Львові відбулося атмосферне чаювання, яке зібрало поціновувачів англійського колориту та галицької кухні. Розмову про дивацтва, особливості та спільність традицій вели Марта Госовська, Маріанна Душар та Мар’яна Савка. Гості зустрічі ж могли насолодитись не лише захопливою розмовою, а й горнятком справжнього англійського чаю з молоком, традиційними сконами, сирниками та іншими галицькими солодощами.
 
 
Знайомство з традиціями англійського чаювання розпочала Марта Госовська, перекладачка книжки відомої британської антропологині Кейт Фокс «Спостерігаючи за англійцями», яка розповіла про те, звідки в англійців з’явилась традиція пити чай об 11:00 і як правильно його готувати та подавати. «Зазвичай англійці не підсолоджують чай, цукор рекомендують додавати лише у разі, якщо ви п’єте чай з молоком. До речі, наливати спочатку молоко, а потім чай вважається ознакою невихованості, як і голосне помішування ложечкою», – зазначила  вона.
 
 
Маріанна Душар – дослідниця галицької кухні, авторка блогу «Пані Стефа» – познайомила присутніх з традиційними галицькими смаколиками та особливостями їхнього приготування, адже Маріанна знає дуууже багато про галицьку кухню. Не уникнули гості і питання взаємопроникнення культурних та кулінарних традицій між різними куточками Європи.
 
 
Спікерки разом із гостями чаювання обговорили не лише гастрономічні особливості англійців та мешканців Галичини, а й ментальні та побутові – як вони вміють пліткувати, жартувати, поводитись з незнайомцями та ходити в гості. На завершення заходу Маріанна Душар згадала про цікаву місцеву традицію подібних гостин. «Говорити про завершення свята було завжди ознакою поганого тону, тому існував звичай наприкінці застілля подавати гостям кисіль, що автоматично означало закінчення дійства, а гості розуміли, що час збиратися додому».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage