Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У Львові відбулася презентація записника «Мій квітучий рік» з Мар’яною Савкою
Нещодавно у львівській Книгарні-кав’ярні Старого Лева відбулися мотиваційні чаювання з Мар’яною Савкою. Видавчиня, письменниця, художниця презентувала планувальник «Мій квітучий рік», який співтворила зі своїми подругами: журналістками, мисткинями, бізнес-тренерками, менеджерками, адвокатками і лікарками. Наталка Олійник, Олена Чернінька, Андріана Мальська, Оксана Бобошко розповіли, з якими порадами долучилися до видання і навіть погадали на книжці. Музичний супровід створював гітарист тріо «Мар’яничі» Сергій Гурін.
 
Мар’яна Савка про рік, що минає, та арт-терапію
 
Ціна у Спільноті Старого Лева
100 грн
Тираж закінчився
Ми вирішили зібратися і поговорити про те, що закінчується рік, який для всіх нас був доволі непростим, зі втратами і стресами. Ми прожили рік, в якому були дуже великі виклики, постійний стрес, ми досі перебуваємо в цьому, нас чекає ще один локдаун. Але це не означає, що маємо сумувати; ми маємо жити. Коли ти проживаєш кожен день, бачиш стільки всього відбувається, як багато сумних трагічних складних подій, складних питань, то ще більше хочеш бачити людей, якісно спілкуватися з ними. В мене в житті пройшло за цей рік багато подій, які дали мені ще більше причин жити кожним днем і радіти неймовірному дару, яким є життя.
 
В період, коли я хворіла ковідом, коли ми сиділи закриті на карантині, я малювала квіти. Це виявилося неймовірною арт-терапією. Коли твої заплановані події скасовуються і сипляться одна за одною, складно тримати баланс. Щоб зрозуміти, що твоє життя наповнене, я просто малювала, а потім подумала, що з цих квітів, які малювалися щодня, можна щось таке створити, що буде надихати інших жінок. Я не приховую, що «Мій квітучий рік» — для жінок. Розумію, яка кількість різних завдань на сучасних жінках, яка неймовірна вага відповідальності лежить, як складно тримати спину. Потрібно навчитися розслаблятися, віддавати свою ношу і відповідальність тому, хто може її розділити, щоб не впасти героїчно під цим тягарем. Бо від цього нікому не буде добре. Так прийшла ідея зробити мотиваційний планувальник для жінок. Я хочу, щоб ми закладали в щоденник наступного року оцю радість життя.
 
Про «Мій квітучий рік»
 
Я запитала у близьких людей, щоб вони хотіли подарувати іншим жінкам. Інколи потрібно, щоб в певний момент хтось сказав тобі випадкову фразу, хай навіть ти прочитаєш її у записнику, в якому пишеш свої будні, безкінечні справи. У нотатнику мої подруги, їх дванадцять, як дванадцять місяців, діляться маленькими порадами.
 
 
Я хотіла, щоб квіти тонально вписувалися в сезони. Планувальник «розцвітає» від холодних блакитних зимових квітів до рожевих весняних, потім — від літніх гарячих квітів і до помаранчевих, теракотових. Кожна пора має свій настрій, свій особливий шарм.
 
Я дуже закликаю вас планувати хороші справи, писати свої мрії, можна якісь ідеї, думки. Наші мрії матеріалізуються, коли ми про них говоримо, коли принаймі для себе їх озвучуємо. На сторінках ми можемо домальовувати власні квіти, чи, можливо, це будуть формули, математичні таблиці або списки людей. Головне, щоб ми не втрачали своєї енергії, яка так потрібна іншим людям.
 
Про добродійність
 
Чимось ці акварелі наївні, бо ніколи не закінчувала художньої школи, взяла лише 1 урок акварелі. Зі мною картина, яку можна придбати за 2500 грн, пишіть та зголошуйтеся. Виручені кошти підуть на лікування хлопчика зі специфічною хворобою.
 
«Мій квітучий рік» також має благочинну складову: кожні 10 гривень від вартості книги ідуть на підтримку лікарні Охмадит. Ми сподіваємося, що державні заклади ставитимуть із людяним обличчям та висококласною апаратурою.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage