Stary Lev Logo

У Львові розповіли усе, що треба знати про вино
У перший день лютого у Львові відбулася атмосферна книжкова дегустація та презентація книжки «Wine Folly. Усе, що треба знати про вино». Гості зустрічі дегустували смачні вина, спілкувалися про цей напій та дізнавалися чимало цікавого завдяки лекції голови львівського осередку Асоціації Сомельє України і науковому редактору книжки Богданові Павлюху.
 
Дегустація розпочалась з представлення проекту WINEFOLLY.COM — одного з найпопулярніших онлайн-ресурсів про вино, за матеріалами якого і постала книжка. Одразу ж присутні мали змогу скуштувати першу позицію вина – французьке ігристе Prestige De France Cuvée Spéciale Brut.
 
 
Одночасно Богдан Павлюх познайомив гурманів із правилами дегустування п’янкого напою: найкраще її розпочинати з сухих вин, а не солодких, адже через присутність цукру у вині втрачається його витончений смак та аромат, а при цоканні потрібно стукатись найтовщою частиною бокала – тоді немає ризику його розбити, і звук від цього виходить приємним на слух.
 
«Щоб навчитися розбиратися у вині, потрібен час. Не місяць і не два, а роки. Пам’ятаєте, був серіал "Друзі"? І в одній з серій Рейчел відкриває шафу, а там всі вішаки переплутані в одну купу і вона починає їх поступово розбирати. Ось так і з вином. Крок за кроком, вивчаючи різні аспекти, ми навчимося розумітися на вині», — зазначив Богдан Павлюх.
 
 
Сомельє також додав, що «Wine Folly» є саме тією книжкою, яка дасть можливість усім охочим освоїти основи виноробства та виноспоживання. Завдяки вдалому формату подачі матеріалу – через схеми та таблиці – складна на перший погляд інформація сприймається легко та доступно. 
 
 
У ході розмови-дегустації гостям також вдалося посмакувати білим вином Nau Mai Sauvignon Blanc з Нової Зеландії, червоним Chemin des Papes Côtes du Rhône та рожевим Octerra Syrah-Grenache Rosé Pays D'OC із Франції, дізнатись особливості їхнього виготовлення, специфіки регіонів та відчути букет ароматів, які ховаються в кожному з них.
 
 
Відповідаючи на питання гостей, Богдан Павлюх поділився секретами пошуку якісного вина на поличках магазинів України та розповів, як можна опанувати професію сомельє.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно