Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У Львові представили музично-поетичний перформанс «Розкладання»
У рамках культурного форуму «ДонКульт», що відбувається у Львові в другій половині червня, поетка Любов Якимчук (Луганськ) та джазовий контрабасист Марк Токар (Львів) представили музично-поетичний перформанс «Розкладання». В його основі – поетичні тексти зі збірки Любові Якимчук «Абрикоси Донбасу», що нещодавно вийшла у «Видавництві Старого Лева».
 
На меті в організаторів культурного форуму «ДонКульт» - дослідження історії та культури Донбасу, презентація інтелектуального та мистецького потенціалу східного регіону. Проект спонукає до пошуку нових комунікативних зв’язків між мешканцями різних областей України. В його рамках відбудеться понад 80 соціально-культурних заходів.
 
На сцені Львівського палацу мистецтв учасників було троє – Любов Якимчук, Марк Токар і його контрабас. «Розкладання» - це вірші про війну та імпровізований музичний супровід. Тексти голі, як дроти без ізоляції, дуже прості, але з чіткими деталями. Ці вірші як злочин, про який соромно згадувати. Вони як  щоденні вбивства – без прикрас. Слова, що розкладаються на звуки, як розкладені тіла, розкладені міста, розкладена країна… Але так не може бути завжди, тому вони складаються. Поезія і музика як любов, що збирає цей світ докупи. Музика, що говорить мовою людей, і поезія, яка є лише звуком.
 
«Я не може не писати про війну – вона є частиною моєї біографії, - розповідає Любов Якимчук. – Все, що зараз відбувається на Донбасі, безпосередньо стосується мене, мого дому, моїх рідних, котрі були змушені звідти виїхати. Війна забрала у мене дитинство і спогади. Я вже не можу повернутись туди, де виросла. Не можу перебрати старі речі, які залишились на горищі. У мене вкрали минуле і намагаються його підкорегувати. Тому війна і втручається в мої тексти».
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage