Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

В рамках проєкту Book=Life у Книгарнях-кав’ярнях Старого Лева стартувала ініціатива Emotional First Aid Book, мета якої — допомогти дітям зосередитися на своїх емоціях та пропрацювати їх за допомогою книжок. Концепцію проєтку розробили на оcнові напрацювань міжнародних та українських книжкових експертів та психологів.


Emotional First Aid Book — це своєрідна інсталяція, суть якої полягає в організації затишного простору для дітей, де вони можуть усамітнитися з книжками, зрозуміти свої емоції та прожити їх. Три такі зони для дітей облаштували у Книгарнях-кав’ярнях Старого Лева у Львові та Києві. Ще дві  діятимуть на постійній основі у двох бібліотеках Херсонської області. 

У кожному з таких затишних куточків діти знайдуть зручне крісло-грушу, рюкзак, повен книжок, плеєр з навушниками, м’яку іграшку для обіймів, стікери з емоціями та листівки.

Як це працює?

Ідея полягає в тому, що часом дітям потрібно усамітнитися і важливо, щоб цей час на самоті вони провели якісно. У куточку Emotional First Aid Book дитина може зручно вмоститися у комфортному кріслі, ввімкнути на плеєрі звуки природи, обійняти м’яку іграшку-антистрес, читати та розглядати книги. Також у цій зоні є дошка емоцій та стікери. Дитина може запитати себе, яку емоцію вона зараз відчуває і наклеїти відповідний стікер на цей мудборд. Окрім стікерів з емоціями, дітям пропонують поштові листівки, які можна залишити собі або комусь подарувати.


Інсталяції Emotional First Aid Book діятимуть до 1 грудня  у Книгарнях-кав’ярнях Старого Лева за адресами:

  1. Книгарня-кав’ярня Старого Лева (м. Львів, вул Личаківська, 22)
  2. Книгарня-кав’ярня Старого Лева (м. Львів, вул. Стрийська, 200А)
  3. Книгарня-кав’ярня Старого Лева (м. Київ, вул. Прорізна, 10)

Інсталяції Emotional First Aid Book, які  діятимуть на постійній основі у бібліотеках Херсонської області:

  1. Бібліотека Музиківського опорного ліцею Херсонської області;
  2. Бібліотека Чорнобаївської санаторної загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів Херсонської обласної ради 

Проєкт реалізовано за підтримки Європейського Союзу та програми Creative Europe.

Партнери проєкту: Lublin is YOUth, Lublin - Miasto Kultury, Brama Grodzka (Grodzka Gate), Dom Słów, Beetlebook, Видавництво Старого Лева, Stadt Münster, Büro Internationales - Stadt Münster, Burg Hülshoff - Center for Literature, Stadtbücherei Münster.




Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage