Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У Франківську презентували літературну медитацію Василя Карп’юка
 
17 травня в книгарні «Є» відбулася презентація нової книги Василя Карп’юка «Ще літо, але вже все зрозуміло».
 
Зібрані під однією обкладинкою нові прозові тексти поета, видавця і радіоведучого Василя Карп’юка – для медитативного читання, для згадування і роздумів про дрібне, але важливе: свіжий хліб, ходіння по чистому снігу, пам’ятання людей, з якими давно не бачився, але які залишили слід у душі, про зберігання дитини в собі.
 
Зрештою, у новому виданні Карп’юка можна зустріти невеликі за обсягом тексти, не пов’язані між собою сюжетом, а тільки автором, його мовою і спостережливістю. Їх однаково добре читати в метро, в горах чи на затишному дивані.
 
 
«З одного боку, не надто оригінальний жанр і підхід – збірка колонок, більшість з яких публікувалися в різних виданнях. Але хочеться вірити, що не лише так. По-перше, це не тексти на актуальні теми сьогодення, що передбачає жанр колонки, а швидше ліричні оповідки з гуцульського життя. Так, більшість про гори, про моїх рідних і знайомих людей. Хоча не лише про них», – розповідає про новинку Василь Карп’юк.
 
«Ці тексти доволі особисті. Дуже прості, аж до безпосередності. Бо писалися для задоволення потреби писання. Так, більшість з них були опубліковані, але могли й не бути. Кожен з текстів передає, окрім певної думки, те, чим я жив тоді, коли писав. Саме тому в книжці багато імен тих, з ким спілкуюся, тих, кого читаю. Багато цитат тих, кого слухаю», – наголошує автор.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage