Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У Фінляндії відкрили виставку льодових скульптур мумі-тролів
Якщо ви обожнюєте мумі-тролів – улюблених героїв мільйонів дітей у всьому світі, – тоді вам неодмінно слід вирушати у Фінляндію. Адже там, окрім музею цих персонажів у Тампере та Долини мумі-тролів у Наанталі, тепер діє ще й експозиція льодових скульптур.
 
Yle, фото – Matti Myller
 
Виставку, присвячену персонажам відомої фінської письменниці й художниці Туве Янссон, відкрили у Леппявірті, що в провінції Північна Савонія у Східній Фінляндії. Експозицію, розташовану на території готелю «Vesileppis», вже у перший день відвідало понад тисяча людей.
 
 
Генеральний директор готельного комплексу Кімо Россі визнає, що популярність виставки здивувала організаторів. «Ми думали, що день відкриття був найбільш масовим, але стільки ж відвідувачів продовжує приходити на виставку і тепер», – каже Россі.
 
Льодові скульптури знаходяться в підземній печері на глибині 30 метрів під землею, а сама експозиція включає 16 сцен з історій Туве Янссон. Гості виставки можуть побачити не лише улюблених Мумі-троля, Чмиха, Нюхмумрика та інших персонажів із книжок, а й навіть будинок мумі-тролів – заввишки аж 5 метрів – та знаменитий місток через річку. І все це з криги! Над скульптурами працювала низка митців з Латвії, Фінляндії, Монголії та ін.
 
 
За словами Россі, виставка, як очікується, стане туристичною перлиною в регіоні Північної Савонії. Наразі вона буде відкрита до кінця серпня, однак планується, що зрештою діятиме цілий рік. Температура в печері є доволі низькою, аби забезпечити збереження льодових скульптур навіть влітку.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage