Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У Британії створили монету на честь Стівена Гокінґа
Уявляєте, тепер чорну діру можна побачити просто на… монеті. Днями на честь одного із найвидатніших вчених сучасності, дослідника чорних дір та походження Всесвіту, науковця Стівена Гокінґа Королівський монетний двір Великої Британії випустив пам’ятну монету номіналом 50 пенсів.
 
ВВС, Фото – Royal Mint/PA.
 
Дизайнеркою монети стала Едвіна Елліс. За її словами, вона хотіла розмістити на крихітній монеті велетенську чорну діру.
 
 
 
На іншій стороні зображена королева Єлизавета ІІ. «Стівен Гокінґ зробив важкі теми доступними, привабливими, і це те, що я хотіла зобразити своїм дизайном», – заявила Едвіна.
 
 
«Це великий привілей бути зображеним на монеті. Сподіваюся, що мій батько був би вдячним знаходитися поряд із Ньютоном і Дарвіном, яких також зобразили на грошах», – зазначила донька Стівена Люсі, відвідавши Королівський монетний двір разом ыз Тімом Гокінґом.
 

 
До речі, більше про чорні діри та дослідження Стівена Гокінґа і його доньки Люси юні читачі можуть дізнатися на сторінках серії книг про Джорджа та його космічні пригоди.
 
 
 
Нагадаємо, видатний фізик-теоретик, один з провідних вчених у світі й автор багатьох наукових та науково-популярних книг, з молодості боровся зі страшною хворобою. Він прожив чудових 76 років та зробив чимало відкриттів. Не стало Стівена Гокінґа рік тому, 14 березня.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage