Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

У Берклі викладатимуть штучні мови з «Гри престолів»
Компанію ельфійській («Володар перснів»), клінгонській («Зоряний шлях»), на’ві («Аватар») та іншим штучним мовам, які вивчають чи вивчали у найбільших навчальних закладах світу, складуть дотракійська та валірійська. Каліфорнійський університет у Берклі запускає курс штучних мов на основі мов з серіалу «Гра престолів», знятого за циклом книг Джоржа Мартіна «Після льоду й полум’я».
 
 
У серії книг Джордж Мартін згадує обидві мови, проте прикладів лексики і фонетики не надає. Для серіалу мови розробив випускник Каліфорнійського університету, лінгвіст Девід Патерсон. Саме він і викладатиме шеститижневий курс під назвою «Лінгвістика «Гри престолів» і мистецтво творення мов». 
 
Програма курсу передбачає три блоки, заняття стартують 22 травня і відбуватимуться чотири дні на тиждень до 30 червня. Курс спрямований на студентів, які мають хорошу мовознавчу базу та хочуть використовувати ці знання творчо.
 
Під час занять студенти навчатимуться створювати мову, максимально подібну до тих, що розвиваються природнім шляхом. Також у рамках курсу на слухачів чекає історія про еволюцію звуків, значення слів і граматики різних мов. За словами Патерсона, мови з «Гри престолів» будуть лише обрамленням курсу, проте основний його акцент викладач зосередить на лінгвістичних особливостях творення мов, а не на вигаданому світі Джорджа Мартіна.
 
«Для декого вигадана мова не матиме жодного значення, – каже Патерсон. – Для інших – величезне значення, оскільки створену мову не можна оцінювати тільки за те, що вона є. Ця мова також може бути основою для творення нового мистецтва, використовуючи слова, які є унікальними для вигаданого контексту. Вона має і величезне особисте значення для її творця».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage