Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Тичина, Драч, Костенко… Кого номінували на Нобелівську премію з літератури 1967 року?
Традиційно, Шведська академія опублікувала перелік номінантів, які боролися за Нобелівську премію з літератури півстоліття тому. Як виявилося, у 1967 році на отримання нагороди було запропоновано понад 70 авторів, серед яких і троє українських письменників – Павло Тичина, Іван Драч та Ліна Костенко.
 
 
У 1967-му переміг ґватемальський письменник Мігель Анхель Астуріас, проте на премію того ж року також претендували не менш відомі автори. Зокрема, Хорхе Луїс Борхес, Семюел Беккет, Вітольд Ґомбрович, Пабло Неруда, Сол Беллоу, Ґрем Ґрін, Дж. Р. Р. Толкін, Езра Паунд  та інші.
 
«Можливість поглянути на старі документи Нобелівського комітету – захоплює і водночас розчаровує, – зазначив літературний критик та журналіст Кай Шулер. – Захоплює, бо, якщо ви цікавитесь історією, ви, принаймні, отримуєте певні знання про процеси, різні думки та погляди. І це дійсно повернення назад в історію, у літературні цінності того часу, у способи вираження літературних думок… Але це також і засмучує, бо документи з Нобелівського комітету дають відповіді лише на частку питань».
 
Повний перелік претендентів можна переглянути за цим посиланням.
 
Нагадаємо, цьогоріч Нобелівським лауреатом з літератури став британський письменник японського походження Кадзуо Ішіґуро, автор романів «Не відпускай мене», «Похований велетень» та ін.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage