Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Творча майстерня «Аґрафка» - у спільноті «Picturebook Makers»
Чудові новини! Романа Романишин та Андрій Лесів (творча майстерня «Аґрафка») потрапили до спільноти «Picturebook Makers», що представляє кращі дитячі ілюстровані книги у світі та їхніх авторів. Для «Picturebook Makers» від dPICTUSта – інтернет-платформи, що має на меті допомогти митцям та видавцям у всьому світі готувати якісні книги-картинки, - ілюстратори розповіли про свою книгу «Війна, що змінила Рондо», яка побачила світ у «Видавництві Старого Лева». 
 
«Ми ніколи насправді не планували створювати ілюстровану книгу для дітей про війну, але реальність в нашій країні змінилася… - Розповідає Романа Романишин. - Часто батьки не знають, як пояснити своїм дітям, що таке війна і чому вона прийшла до їхніх домівок. Ми вирішили створити ілюстровану книгу, яка може стати відправною точкою для такої щирої розмови між дітьми та їхніми батьками про те, що відбувається… Ми відчували, що повинні бути чесними і базувати історію на нашому власному досвіді».
 
 
«Деякі деталі в ілюстраціях були взяті з реальності. Наприклад, карта Рондо показує, як змінюється пейзаж міста під час війни ... У скріншотах з Google Maps ми можемо бачити, як реальний ландшафт нашої країни змінився в районі військових дій», - додає Андрій Лесів.
 
«Ця книга не про війну в Україні; мова йде про війну як загальну хворобу в світі. Вона розповідає дітям, як важливо не боятися, бути сильними, залишитися разом зі своїми людьми, і зберігати надію», - кажуть автори.
 
 
Нагадаємо, книга увійшла до каталогу «Білі круки – 2015» та отримала спецвідзнаку «Нові горизонти» конкурсу «Bologna Ragazzi Award» у 2015 році. «Війна, що змінила Рондо» також перекладена і видана у Франції, Польщі, Словаччині, Південній Кореї і Китаї.
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage