Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Тварини Патріка Джорджа: врятуй їх усіх
Ідея інтерактивної книжки Патріка Джорджа «Порятунок тварин», створеної для того, аби розповісти дітям про правильне ставлення до тварин, проста та геніальна. Кожну її розгортку присвячено одному виду тварин, життя яких так чи інакше залежить від людини. На лівій сторінці зображено природне для тварини середовище або ж і самих тварин на волі. На правій читач бачить звірятко у світі людей: на арені цирку, за ґратами зоопарку, на бійні, на комірі пальта тощо. Але варто просто перегорнути сторінку з прозорої плівки — і відбувається диво: поневолені тварини опиняються на волі, а впольовані, перетворені на модні аксесуари, предмети інтер’єру чи на страви при цьому ще й оживають!
 
 
Animal Rescue, як розповідати дітям про тварин, книжки про тварин, благодійність, порятунок тварин, звільнення тварин, хороше ставлення до тварин, жорстоке поводження з тваринами
 
…історії конструюються саме у процесі гортання сторінок, а візуального протиставлення цілком достатньо для того, щоби донести основний меседж і дорослим, і малим читачам.
Для дитини така інтерактивна книжка є чудовою можливістю стати, хоч поки й лише у книжці, але рятівником або рятівницею тварин, відчути зв’язок із пухнатими, зубатими та лускатими створіннями, а також замислитися над тим, наскільки по-різному людина може впливати на навколишній світ та його мешканців. 
 
 
Ілюстрації Патріка Джорджа яскраві та мінімалістичні. А текст? Його просто немає, адже історії конструюються саме у процесі гортання сторінок, а візуального протиставлення цілком достатньо для того, щоби донести основний меседж і дорослим, і малим читачам. При цьому, однією з переваг книжки є те, що «розповіді» про звільнення/повернення/воскресіння кожної окремої тварини присвячено цілу розгортку. Крім, на жаль, риб, що так і залишаються у риболовних сітях, та курей, з десятків яких лише кільком вдається потрапити на зелені луки.
 
І якщо після повернення тварин ліва сторінка виглядає повніше та гармонійніше, то права стає чудовим підтвердженням того, що життя без експлуатації тварин також можливе…
І якщо після повернення тварин ліва сторінка виглядає повніше та гармонійніше, то права стає чудовим підтвердженням того, що життя без експлуатації тварин також можливе: усмішки не зникають з облич відвідувачів аквапарку після «зникнення» кита, кімната не стає менш затишною без тигрової шкіри, а гламурна пані не перестає бути модницею, коли з її пальта забирають лисичку. Усе це допомагає читачам співпереживати героям і водночас усвідомлювати, що тварини існують для себе, а не для задоволення людських потреб.
Ще одна приємна особливість видання у тому, що чимала частина коштів від продажу книжок іде на підтримку благодійної організації BFF (Born Free Foundation).
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage