Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Топ-5 книг, які найчастіше купують у львівських книгарнях
Часто, зайшовши до книгарні без заздалегідь складеного плану покупок, ми задумуємось над питанням: що ж почитати? Відтак, Tvoemisto.tv навідалось у три великі львівські книгарні: НТШ, що на проспекті Шевченка, 8, «Глобус», що на площі Галицькій, 12, та книгарню «Є» на проспекті Свободи, 7, аби дізнатись, які книги львів’яни купують найчастіше.

 
1. Софія Андрухович «Фелікс Австрія», «Видавництво Старого Лева», 2014
 
Станіславів кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, – долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.
 
2. Василь Шкляр «Маруся», видавництво “Клуб Сімейного Дозвілля”, 2014
 
Вперше презентація історичного роману відбулася на львівському “Форумі видавців”. На тлі подій українського повстанського руху перед читачами розгортається життєпис отаманші Марусі – 16-річної гімназистки Саші Соколовської, котра після особистих трагічних переживань, постає на чолі війська. Сам автор прирівнює Марусю до Жанни д’Арк: “Ось же вона летить на коні попереду свого загону, отаман Маруся, а над її шапкою розвівається шлик із написом "Смерть ворогам України!". І це вам не Орлеанська Діва, котра воювала іконкою. Моя непорочна Маруся доводила свою правду кулею.
 
3. Анна Шевченко «Спадок», видавництво “Нора-друк”, 2013
 
Авторка роману пише про ймовірного нащадка спадщини скарбів Павла Полуботка. За легендою, 1723 року гетьман залишив велику кількість золота в одному з англійських банків. У заповіті Полуботок нібито вказав, що значна частина золота повинна передатись на майбутнє незалежної України, а решта - його спадкоємцям. Що станеться, якщо через багато-багато століть з’явиться правонаступник гетьмана? Як зреагує світ, передовсім Англія на те, що скарби потрібно повернути власникові? А ще, як дасть раду з описом історії британська письменниця українського походження Анна Шевченко?

4. Богдана Матіяш «Братик біль, сестричка радість», «Видавництво Старого Лева», 2014

«Братик Біль, Сестричка Радість» – книжка есеїстики про дуже прості щоденні досвіди, стани, відчуття, які людина переживає упродовж життя і які містяться в широкому спектрі поміж радістю й болем. Темою рефлексій і зачудування стають речі, що їх людина бачить на щодень. Досвіди внутрішні: довіри, радості, вдячності, смутку, страху, любові, переживання всього в світі як дару, – чергуються із досвідами, наповненими радістю побаченого й відчутого в світі довкола: ходіння по землі, переживання пір року, розглядання дерев, зірок, неба, води, піску, листя, квітів, хмар – найпростіших речей, які тільки є. У цій книжці немає ідеалізування, але є довіра до світу й віра в те, що навіть найбільший біль може врешті обернутися в радість.
 
5. Ганс фон Дах «Тотальний опір: Інструкція з ведення малої війни для кожного. Частина I», видавництво “Астролябія”, 2014
 
Книга швейцарського воєнного експерта майора Ганса дон Даха є чудовим посібником, метою якого є навчити, як перемагати навіть тоді, коли супротивником є, здавалося б, непереможна і суттєво переважаюча військова потуга. Автор розкриває моральні засади, стратегічні цілі, тактику і бойові техніки так званої малої війни. Вихідним принципом служить переконання, що боротьба за свободу не завершується навіть після нищівної поразки у регулярній війні, навіть після цілковитого розгрому армії. Із надзвичайною ясністю розкриваються принципи організації руху опору, створення формацій малої війни, забезпечення їх зброєю, боєприпасами, харчами, здійснення диверсій, засідок, методи протидії каральним заходам ворога тощо. Книга проілюстрована численними рисунками автора, які, зображаючи зразки бойових акцій та технік опору, значно полегшують засвоєння матеріалу.
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage