Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Топ-10 книг про кохання

Follow Books, UA Modna

У цій коротенькій статті, я пропоную Вам познайомитися зі списком "топ 10" книг про любов (кохання, відносини і романтичні історії). Ця десятка є чисто моїм суб’єктивним списком романів, вона складена мною на основі поєднання кількох різних топів з українських та зарубіжних сайтів.

"Любов живе три роки" Ф. Бегбедер

Любов живе три роки – це  закон природи. Так вважає головний герой твору Марк Марроньє. Але причина його розлучення з дружиною ніяк не пов'язана із законами природи, просто нова любов захоплює його цілком, не залишаючи місця нічому іншому. Однак він не може зануритися в нові відносини і, вірячи у свою теорію про те, що любов живе лише три роки, намагається ставитися до них скептично, чекає наближення фатальної дати й розриву.

"Їсти, молитися, кохати" Е. Гілберт

Надзвичайно щира розповідь жінки про духовне переродження і позитивні зміни у житті. Автор книги на власному прикладі довела, що навіть після найбільших криз можна не лише відновитися, а й відкрити в собі нові грані, можливості та рівні переживань. Героїня її роману – письменниця Ліз – розчарована у сімейному житті та зневірена в особистому щасті. Жінка втрачає головне: сенс та смак до життя. Аби набратися сил та повернутися до життя, Ліз вирішує подорожувати. На її шляху три країни: Італія, Індонезія та Індія. Там вона вчиться їсти зі смаком, молитися з відкритим серцем та кохати, наче вперше.

"Грозовий перевал" Е. Бронте

 Єдиний роман Емілі Бронте, який був визнаний у всьому світі, як головна  романтична книга усіх часів. Але це не історія кохання Ромео і Джульєтти, це  історія помсти. Хіткліфф - головний герой роману, одержимий Кетрін, він  озлоблений і мстивий, помста його поширюється не тільки на тих, хто, як він  вважає, зруйнував його життя, а й на їхніх дітей. "Грозовий перевал" – золота  класика світової літератури, роман потужний, пристрасний, трагічний, що  перевернув свого часу уявлення про романтичну прозу.

"Анна Кареніна" Л. Толстой

Мабуть, найвідоміший у світовій літературі роман про кохання.

У світі, де сильні традиції, де правлять забобони і непохитні стереотипи, де почуття прийнято тримати під контролем, біда тому, хто насмілиться послухатися свого серця. Адже серце не знає правил, а результат може виявитися абсолютно непередбачуваним. Найбільша історія неможливого кохання, яке руйнує звичні уявлення про стосунки чоловіка і жінки, розкривається на сторінках "Анни Кареніної". Роман був багаторазово екранізований, роль Анни Кареніної зіграли Грета Гарбо, Вів'єн Лі і Софі Марсо, - улюблені актриси мільйонів. Але тільки прочитавши оригінал, ви зможете самі вирішити, чи схожа бунтарка Анна хоча б на одну з них...

"Світло між двох океанів" М. Стедман

 Том та Ізабель ладні все віддати, щоб стати батьками. Одного дня Бог  почув їхні молитви – до берега пристав човен із немовлям. Так у пари  з’явилася крихітка Люсі… Ханна не хоче жити — під час шторму  зникли її чоловік і маленька дочка. І тільки за кілька років вона  дізнається, що Люсі – то її люба Ґрейс! Як вони посміли її забрати?! 

 Між родинами спалахує ворожнеча, від якої страждає безневинна  дівчинка. Чи зможе любов до дитини здолати ненависть?

 Книжка входила до списку бестселерів The New York Times понад рік!  Відзначена нагородами в номінаціях "Краща проза", "Кращий дебют"   та "Книга року" від The Australian Book Industry Awards, а також  премію від The Australian Indie Awards в номінаціях "Кращий  дебютний роман" та "Книжка року".

"Три товариші" Е.М. Ремарк

 Один з найвідоміших творів Ремарка, написаний у 1936 р., але є дуже  популярним і до сьогодення. Війна обпекла душі людей, і рани ще не  загоїлись. Але все можна подолати, коли поруч є два товариші  та кохана. Найвідоміший твір Ремарка – мабуть, найкрасивіша історія  людських почуттів.

"Винні зірки" Дж. Грін

 Шостий роман автора Джона Ґріна, опублікований в січні 2012 року. 

 Розповідь ведеться від імені 16-річної хворої на рак дівчинки Гейзел Грейс  Ланкастер, яку батьки змусили відвідувати групу підтримки, де вона  згодом зустрічає та закохується в 17-річного Августуса Вотерса,  колишнього баскетболіста з ампутованою кінцівкою.

 Роман пронизаний почуттями, тут переплітаються біль і страх, мужність та  зневіра, але основною ниткою, якою прошита ця книга, є Любов.

"Все те незриме світло" Е. Дорр

 Це історія про людяність, мрію, любов та світло, яке сяє у пітьмі, і  темрява не поглинає його…

 У життя мільйонів людей вривається Друга cвітова війна, руйнуючи  те, що здавалось міцним, та поєднуючи те, що поєднати не можливо. 

 В охопленому війною французькому містечку Сен-Мало зустрілись  французька дівчинка Марі-Лор та німецький хлопець Вернер Пфенніг.  Вони обидва сліпі: вона втратила зір ще дитиною, а він засліплений  німецькою пропагандою. Але, здається, сама доля все життя вела їх  назустріч одне одному, щоб одного дня вони побачили незриме світло,  яке здатне перемогти найглибшу темряву...

"Гордість та упередження" Дж. Остін

"Гордість і упередження" належить до книг класичної літератури, які найбільше подобаються читачам: на початок 21 століття у світі продано понад 20 млн примірників. Роман неодноразово екранізувався.

Найвідоміший роман популярної британської письменниці Джейн Остін (1775–1817). Закохані серця часом легко долають соціальні бар’єри, але не завжди можуть обійти стіни власної гордості, звичайних непорозумінь, а інколи й упередженості. 21-літня Джейн Остін змогла так майстерно викласти у романі сподівання й розчарування, турботи й почуття закоханих Елізабет і містера Дарсі, що її книгу і сьогодні із захопленням читають мільйони читачів різних поколінь.

Роман вирізняється зворушливою романтичністю, легким гумором, психологічно точно виписаними портретами героїв. Це книга, без якої нині не існувало б, напевно, ні "психологічного" роману, ні "феміністичної" літератури, ні "жіночого" роману загалом.

"Війна і мир" Л. Толстой

Ця книга займає лідируючі позиції у багатьох списках, зокрема входить у 20-ку в списку 200 кращих книг за версією BBC ("The big Read"), а також є лідером у Списку 100 кращих книг всіх часів за версією американського суспільно-політичного журналу Newsweek.

"Війна і мир" Л. М. Толстого – книга на всі часи. У цій книзі поєднані історичні події періоду Наполеонівських воєн, любовна лінія, філософські погляди автора на тему кохання, суспільства. Сцени мирного, сімейного життя змінюються картинами, що мають значення для ходу всієї світової історії, але для Толстого вони рівноцінні, пов'язані в єдиному потоці часу.

 

Тож, таким є мій, суб'єктивний список 10 кращих книг про Любов :)

 

Якщо ви все ще шукаєте, що почитати, пропонуємо переглянути підбірку книг про кохання "Видавництва Старого Лева".

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage