Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Тепер штучний інтелект пише казки
Штучний інтелект все активніше використовують у різних галузях, зокрема і в літературі. Так, його уже застосовують з навчальною метою в ролі викладача, він здатний писати вірші і навіть може бути кращим читачем, аніж людина. Віднедавна його використовують й для творення казок.
 
 
«Botnik» – спільнота письменників, художників та розробників, які використовують машини та програми для створення різних проектів, – тепер зайнялися написанням літературних творів. За допомогою штучного інтелекту вони створили казку, подібну до історій відомих німецьких авторів братів Грімм. 
 
Автори проекту використовували «Voicebox» – програму, що після опрацювання вихідного матеріалу пропонує свої формулювання та слова з подібним змістом. За допомогою «Voicebox» було проаналізовано казки братів Грімм, потім програма запропонувала свій перелік ключових фраз – найпоширеніших слів та їхніх послідовностей, які використовували Грімм, а також найчастіше вживані частини мови – іменники, прикметники й власні назви.
 
«Слова, запропоновані програмою, пройшли довгий шлях, щоби перетворити цю історію на "гріммівську", і головним внеском авторів було надання словам та абзацам більш вдалої послідовності, ніж це було зроблено машиною», – зазначив Джеймі Брю, генеральний директор «Botnik» і один з трьох письменників, які допомагали вигадати цю історію.
 
Після літературного опрацювання цих речень працівниками «Botnik» народилася казка під назвою «Принцеса і лисиця». Словесні пропозиції штучного інтелекту надали історії обсягом 1500 слів форми і стилю, притаманного творам братів Грімм. Казка розповідає про лисицю, котра вміє розмовляти і допомагає синові старого млинаря врятувати принцесу від одруження з тим, кого вона не кохає. Врешті, казка завершується щасливим кінцем. Прочитати її можна за цим посиланням.
 
«Ми робимо для братів Грімм те, що робив "Парк Юрського періоду" для динозаврів, – сказав Майкл Актон Сміт, співзасновник компанії «Calm». – Ми повертаємо їх з мертвих за допомогою сучасної науки».
 
До речі, у 2017 році працівники «Botnik» за допомогою «Voicebox» також створили 3-сторінковий пародійний розділ на історію про Гаррі Поттера.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage