Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Тбілісі – книжкова столиця світу 2021 року
Цьогоріч книжковою столицею ЮНЕСКО є Шарджа (ОАЕ), а наступного року нею буде Куала-Лумпур (Малайзія). Тепер стало відомо, хто перейме це почесне звання 2021 року: це буде столиця Грузії – Тбілісі. Про це оголосила 7 жовтня генеральна директорка ЮНЕСКО у Франції Одрі Азулай.
 
Publishing Perspectives; чільне фото – Shutterstock. 
 
Будучи почесним гостем Франкфуртського книжкового ярмарку минулого року, Грузія стала відома багатьом у міжнародній видавничій спільноті як потужне середовище гордо індивідуалізованих культур, що прагнули зробити свій слід у світі як центр читання та письма. Тому не дивно, що саме Тбілісі згодом перейме звання книжкової столиці.
 
Грузинська програма буде обертатися навколо гасла «Гаразд. Тож ваша наступна книжка – це…?» і приділятиме особливий акцент новим технологіям та інноваціям як інструментам залучити молодь до читання, а не тим, що відволікають увагу від книг. Також планується низка заходів для розвитку бібліотек і книжкових фестивалів для дітей, сучасний цифровий проект із гейміфікації книг та відбудова першого грузинського видавництва. Основна мета міста – популяризувати читання та збільшити доступність книг для читачів усіх соціальних рівнів.
 
Тбілісі перейме естафету від Куала-Лумпур 23 квітня 2021 року – ця зміна відбувається щорічно цього дня з нагоди Всесвітнього дня книги та авторських прав.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage