Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Тараса Шевченка перетворять на самурая у новому фільмі
Оце так! Уявляєте, Тарас Шевченко в образі самурая? А саме таким планують його представити у новому фільмі, що поєднає у собі жанри історичного фентезі, вестерну і пригодницького кіно. Робота над стрічкою «Шевченко: перший самурай» розпочалася днями у Києві, завершити зйомки планують вже до кінця цього року, а прем’єра запланована на березень 2020-го.
 
 
За сюжетом, 1844 року, рятуючись від переслідування імператора Японії, на територію України потрапляє самурай. Випадково він знайомиться з молодим Тарасом Шевченком, якого вирішує навчити прийомам традиційних японських бойових мистецтв. Разом герої починають боротися за свободу українського народу.
 
 
Працюватиме над майбутнім фільмом режисер, продюсер і сценарист Роман Перфільєв, відомий завдяки трилеру «Лиса Гора». Побачивши кількість і популярність різних інтерпретацій образу Тараса Григоровича, режисер вирішив теж створити свою інтерпретацію постаті Шевченка. За його словами, «Шевченко: перший самурай» буде подібним до фільмів «Гордість і упередження й зомбі» та «Авраам Лінкольн: Мисливець на вампірів», у яких відомі постаті, історії чи важливі теми, як-от патріотизм, розкриваються завдяки образам масової культури.
 
Зніматиме фільм компанія «Kristi Films», а продюсером стане Юрій Мінзянов. Головну роль Тараса Шевченка зіграє Роман Луцький, який раніше знімався у фільмах «Сторожова застава» і «Брати. Остання сповідь».
 
 
2018 року проєкт цього фільму здобув перемогу у конкурсі патріотичного кіно, який організувало Держкіно. Бюджет фільму складе 24,5 млн гривень, 19,6 млн гривень із яких виділено Кабінетом міністрів України.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage