Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Тарас Прохасько: «В підручниках правди про кротів немає»
Тарас та Мар'яна Прохасько презентували свою першу спільну книжку - казку "Хто зробить сніг" , яку видало "Видавництво Старого Лева". Презентація відбулася в рамках 20. Форуму видавців.
 
- Писати цю книжку було набагато цікавіше, ніж інші твори, - розповідає Тарас Прохасько. - Ти створюєш свій ліс, спокійно пишеш про те, що тільки ти єдиний знаєш. Адже як багато є добрих підручників з біології, зоології, але правди про кротів там не подано. Виявляється, що правду про кротів знали тільки ми з Мар'яною. Це є та наша правда, яку заперечити не можна. У цій книжці все - реальне.
 
- Ми придумували цю історію впродовж багатьох років, - зізнається Мар’яна Прохасько. - Чому кроти? Може тому, що вони живуть закритим життям, їх мало хто бачить, і мало хто знає, що відбувається у їхньому підземному житті... Але насправді це - той випадок, який не потребує ніякої аргументації. Ми не вибирали кротів як найкращих персонажів. Це просто якась така емпатія, відчуття близькості саме з ними.
 
- Мар'яна і Тарас створили у своїй книжці свого роду ідеальне суспільство, - зауважує Мар'яна Савка. - Якісь такі ідеальні стосунки в родині, при чому в мистецькій родині. Ця велика кротяча сім’я відкрита до світу, до інших. Вона толерує те, що відбувається щомиті. У героїв книжки є багато рис самих авторів, а також тих друзів, які навколо них.
 
- Справді, у цій книзі багато самоіронії, - зізнається Мар'яна Прохасько. - До прикладу, кротяча мама вчить іноземні мови, але так і не вивчає їх досконально. Це - про мене. Теж люблю починати вчити різні мови, але не доводжу до кінця цю справу.
 
- Написати цю книжку - це було наше зобов'язання перед кротячим народом, - каже Тарас Прохасько. - Знати про них те все, що ми знаємо, і не розказати про це нікому - це було б злочином.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage