Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

За місяць у «Видавництві Старого Лева» виходить друком креативне видання про талант, творчість та вибір професії «Талант: інструкція з використання». Книжка, створена Фундацією Дарини Жолдак, розповідає підліткам та їхнім батькам про різноманітні творчі професії та про те, як відчути, розвивати та реалізувати свій талант. На її сторінках – 13 креативних індустрій, реальні історії від визнаних українських професіоналів, цікаві факти про професії та практичні завдання, які допоможуть читачам по-новому оцінити творчу сферу та відчути суперсилу власного таланту.

Кожен розділ книги складається з таких частин, як інтерв’ю з героєм, комікс, завдання від героя, інформація про галузь, карта професій, творчі завдання.

У книжці знайдете інтерв'ю з: Славою Балбеком (архітектура), Антоном Большаковим (відеоігри), Володимиром Смирновим та Сергієм Майдуковим (дизайн), Ярославом Ажнюком (IT), Антоніо Лукічем (кіно), Даною Павличко (книговидання), Валерією Гуземою (крафт), Ірмою Вітовською (театр), Машою Ревою та Іриною Данилевською (мода), Романом Вінтонівим (медіа), Назаром Біликом (мистецтво), Онукою (музика), Андрієм Федорівим (реклама та маркетинг). Герої відверто розповідають про власні переживання на шляху становлення, дехто вперше розкриває непрості моменти із своєї біографії, які часто і стають важливою точкою змін. Жодне інтерв’ю не цензурували, бо сила цієї книжки в правді та в реальному, не теоретичному досвіді.

Окрім розмов, книга містить ряд практичних порад та завдань від учасників розмови.  Як-от від Нати Жижченко, лідерки гурту Onuka: «Візьми собі за правило виділяти один день на тиждень, щоб прослухати нову для себе музику. Раджу братися за всі жанри: блюз, електронна музика, класика, акапельна, народна тощо. Ця звичка дасть змогу знаходити нові музичні рішення». Або від підприємця, експерта з маркетингу та інвестора Андрія Федоріва: «Реклама — це насамперед надзвичайно глибоке вивчення теми. Придумай п’ятдесят запитань про будь-який товар. Наприклад, про взуття: де людина зберігає взуття? Якого воно кольору? Скільки пар? Скільки для тепла і скільки для зими? Що важливіше: дизайн чи комфорт? Якщо взуття промокло, то як його сушать? Як вирішують, що пора викидати? А де лагодять? А куди ховають на зиму? А миють до сезону чи після? А якими засобами користуються? — і так далі».

Креативне видання «Талант: інструкція з використання» буде корисним та цікавим не тільки підліткам, а й дорослим, які шукають себе.

«Місія Фундації — створювати проєкти, які боротимуться з упередженнями і застарілим сприйняттям творчих професій, допомагатимуть підліткам свідомо визначати напрямок діяльності, а також дадуть розуміння, як планувати успішну реалізацію в креативних індустріях. Ми прагнемо, щоб книга "Талант: інструкція з використання" була не лише цікавою пригодою для підлітків, які шукають себе, а й стала в нагоді всім, хто цікавиться сучасним  світом, хоче зрозуміти силу таланту та готовий підтримувати молодь на шляху професійного становлення в творчих професіях», —  коментує громадська діячка та СЕО Фундації Дарини Жолдак, Марія Артеменко.

Книжка створена з ініціативи «Фундації Дарини Жолдак» — громадської організації, яку заснував Андрій Федорів. Перші десять років роботи Фундація успішно популяризувала читання, забезпечуючи книжками сільські бібліотеки, дитячі будинки, лікарні. Понад 200 тисяч видань відкривають нові світи по всій Україні. З 2021 року «Фундація Дарини Жолдак» сфокусувалася на роботі з талановитими підлітками. Організація допомагає підліткам реалізовувати творчий потенціал і працює над тим, щоб кожна дитина: відчула суперсилу власного таланту; отримала потрібні знання та досвід; зрозуміла, як реалізувати свій талант у креативних індустріях. Ціль фундації — виховати українську молодь так, щоб про неї дізнався весь світ.

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage