Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Свято наближається: 14 новинок нон-фікшн українських видавництв
 
Трішки більше місяця до кінця року, до найприємнішого свята та для ще більш приємного закінчення року видавництва й далі готують для нас новинки. Цього разу у добірці нон-фікшн: про стартапи й інновації, про мозок й життя видатних українців, смачні страви та жагу до життя.
 
Yakaboo Publishing
 
“Країна стартапів. Історія ізраїльського економічного дива” Ден Сенор, Сол Синґер
 
Американський інвестор Ден Сенор та ізраїльський журналіст Сол Синґер розповідають про те, як країні без корисних копалин, короткою історією, маленьким населенням та постійною загрозою із боку сусідів вдалося стати номер один у сфері стартапів. Книжка вже встигла стати світовим бестселером. Головні її теми – підприємництво та інновації, проте також із неї можна дізнатись про історію успіху Ізраїлю у сфері бізнесу, та як країни в цілому. Буде цікава, як молодим, так і досвідченим підприємцям, топ-менеджерам, та усім, хто цікавиться політичними та економічними стратегіями.
 
Наш формат
 
Павло Скоропадський. Спогади. Кінець 1917 – грудень 1918
 
Нарешті в друкованому варіанті вийшли мемуари дуже непересічної людини в українській політиці, останнього гетьмана України – Павла Скоропадського. Спогади присвячені періоду “війни всіх проти всіх”, у той час як Скоропадському припала роль будівника держави. Хоча й спроба була не зовсім вдалою, до сьогодні із того періоду лишилось щось корисне, наприклад Академія наук. У мемуарах об’єднані спогади про громадянську війну, революцію та особисті драматичні події гетьмана.
 
“Виховання надзвичайної дитини” Мері Шіді Курсінка
 
Мері Шіді Курсінка — докторка педагогічних наук, викладачка й авторка освітніх програм для батьків багато років пропрацювала в дитячому центрі. Курсінка вчить та дає поради, як потрібно поводити себе із надто чутливими, надто активними, надто емоційними дітьми. Книжка допомагає краще зрозуміти поведінку своєї дитини, опанувати різноманітні стратегії виховання та використовувати їх. Отримала схвалення від Джила Сімонса – доктора медичних наук та члена Американської педіатричної асоціації.
 
“Успішні виступи на TED. Рецепти найкращих спікерів” Кріс Андерсон
 
Кріс Андерсон — президент і куратор щорічної конференції TED. Після закінчення Оксфорду запустив більше ста успішних журналістських проектів та сайтів. Згодом його увагу привернула TED-конференція, і некомерційна організація Кріса Андерсона 2001 року придбала у засновника права на неї. Андерсон впевнений, щоб справити враження промовою достатньо 18 хвилин. Автор ділиться прийомами вдалого виступу: як сформулювати зміст і ефективно донести свою думку до аудиторії. Окрім того, це видання допоможе подолати страх публічних виступів. Андерсон упевнений: якщо ви за обідом можете поділитися з друзями якоюсь історією, то й публічну промову подужаєте. Має з’явитися в друці 15 грудня.
 
КСД
 
 
“Стань сильнішим” Брене Браун
 
Брене Браун — професор і дослідник Х’юстонського університету. Її роботи пов’язані з вивченням почуттів сорому та уразливості. Своє життя вона присвятила методам боротьби з цими деструктивними явищами людської психіки й заснувала ресурс онлайн освіти COURAGEworks для навчання психологів та психотерапевтів. Книжку “Стань сильнішим” написала для зневірених. Для тих, хто пережив розлучення, або важку втрату, або кожного дня отримує несправедливу критику, і не може від того оговтатись. “Стань сильнішим” створена, щоб розібратися з труднощами та набратися снаги.
 
“Ми – це наш мозок” Дік Свааб
 
Дік Свааб — нідерландський нейробіолог та справжній фанат мозку! Його діяльність тісно пов’язана з анатомією та фізіологією нашого головного центру. Відомість йому принесло дослідження генетичної схильності до гомосексуалізму, а наразі вчений працює над вивченням хвороби Альцгеймера. «Ми — це наш мозок» – науково-популярна книжка про те, як мозок впливає на наше життя. Як і де ми відчуваємо щастя? Чи відчувають біль ембріони? З чого направді починається статеве дозрівання підлітка? Як поведінка батьків може вплинути на дитину? – і ще на багато цікавих запитань дає відповідь ця книжка.
 
“Scrum. Навчись робити вдвічі більше за менший час” Дзефф Сазерленд
 
Проста, як і все геніальне, ідея Scrum народилася у колишнього воєнного льотчика Джеффа Сазерленда — технічного директора компанії, що створювала першу в Америці мережу онлайн-банкоматів. Коли всі терміни здачі проекту були прострочені, бюджет майже вичерпаний, а програма не працювала, він зрозумів: у світі нових технологій старі методи організації праці вже не діють. Винайдений ним ступінчастий процес розробки проекту, що згуртовує команду навколо Scrum-майстра, дозволив підвищити ефективність праці у три, п’ять, десять разів! Стратегія Scrum застосовується в розробці програм для баз даних ФБР і під час підготовки космічних польотів, кадетами у Вест-Пойнті та бригадами ремонтників, відкриваючи нову епоху методів управління та контролю.
 
“Це не книга” Кері Сміт
 
Новий творчий блокнот від авторки бестселеру “Знищ цей щоденник”. Генератор ідей, схованка для секретів, друг та порадник – усім цим певною мірою є блокнот “Це не книга”. 
 
“Йди за мрією. Все можливо” Джен Брікер
 
Історія дівчини, яка народилась без ніг, і від неї відмовились батьки. Лікарі не вірили, що вона навіть зможе сидіти. Зараз Джен Брікер чемпіонка студентської олімпіади з гімнастики, актриса шоу Брітні Спірс та повітряна акробатка. Брікер розповідає історію свого життя, та про те, як рухатись вперед, якщо не маєш ніг.
 
Видавництво Старого Лева
 
 
“Малятам і батькам” Дарія Цвєк
 
Книга відомої української кулінарної майстрині – це унікальна мандрівка традиційними та дитячими святами. Тут міститься чимало корисних порад – як створити для дітей і всієї родини особливу святкову атмосферу в домі, навчити наймолодших членів сім’ї добрим манерам, етикету, мистецтву готувати і красиво сервірувати стіл, прибрати ялинку, власноруч виготовити і подарувати одне одному невеличкі подарунки.
 
“У будні і свята” Дарія Цвєк
 
У книзі знаменитої галицької господині та кулінарки Дарії Цвєк зібрано усі секрети приготування страв на щодень. Тут детально розписане меню від кожної пори року до кожного дня, що має тиждень, усіх дванадцяти місяців. Ретельно підібраний перелік страв: на перше, на друге, фруктові салати, десерти, різноманітні напої — допоможе сучасній жінці, яка любить куховарити, з’ясувати усі тонкощі теплової обробки продуктів та обрати, які страви найкраще приготувати в ту чи іншу пору року.
 
Pabulum, Основи, Фоліо
 
“Як писали класики” Ростислав Семків, Пабулум
 
У книзі «Як писали класики» автор зібрав ряд есеїв про видатних класиків двадцятого століття, їх біографії, шлях до визнання та практичні поради для літераторів-початківців. Ви познайомитеся ближче з «Герцогинею» Агатою Крісті, дізнаєтеся, у чому сила слова Орвелла, як придумати Марс та за що отримують Нобелівські премію.
 
“Awesome Lviv”, Основи
 
Видавництво Основи створило третє сучасне ілюстроване видання для туристів. Після України та Києв зявився Awesome Lviv. Про їжу, історичні події, галицькі свята, відомих жителів. мистецтво, культуру, спорт та традиції – весело, сучасно і лаконічно.
 
“Економiка ХХІ” Олексій Геращенко
 
Цю книгу написано для людей, що живуть в економічному світі. Взагалі-то всі ми в ньому живемо. Купуємо, продаємо, отримуємо доходи, платимо податки, на наші емоції впливають курс валют і ставка по кредитах, які, в свою чергу, залежать від наших емоцій; ми залишаємо собі заощадження на майбутнє, порівнюємо свій рівень доходу з іншими тощо. Це і є економічний світ.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage