Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Світовий рекорд: Джоанна Басфорд намалювала найбільшу картину у світі за 12 годин
Оце так! Джоанна Басфорд – британська ілюстраторка та авторка розмальовок-антистрес «Чарівний сад», «Зачарований ліс», «Загублений океан», «Магія джунглів» та «Різдво Джоанни» – побила рекорд Гіннеса! Художниця протягом 12 годин нон-стоп намалювала найбільший у світі малюнок. Його площа сягнула 501,18 м². Попередній ж рекорд становив 410 м² і його встановив Аман Сінгх Гулаті в Тірупаті, Індія.
 
 
Навіщо ж художниця, чиї розмальовки-антистрес продалися у світі тиражем понад 21 мільйон примірників, взагалі взялася за цю ідею? «Я хочу надихнути людей відкласти свої телефони, а натомість взяти ручку або олівець і малювати. Адже, як ми всі знаємо: творчість може принести користь нашому психічному здоров’ю та самопочуттю», – зауважила Джоанна.
 
 
Тож художниця взялася до справи. «Полотном» для малюнка стала підлога одного зі шкільних спортзалів, яку вона встелила раніше склеєними паперовими аркушами. «Усе пішло не так, як планувалося, – розповіла Джоанна. – Спершу я планувала створити сітку і просто розширити масштаб чорнового малюнка, який зробила. Однак в останню хвилину я різко збільшила розмір полотна, відмовилася від плану і вирішила імпровізувати! Перші 7 годин я малювала олівцем, а тоді усвідомила, що у цьому темпі я НІКОЛИ б не завершила картину протягом 12-годинних. У паніці я схопила маркер і почала малювати ним так швидко, як тільки могла!». 
 
 
Подія відбулася у понеділок, 18 листопада, 2019 року. Встановлення світового рекорду контролював офіційний суддя Книги рекордів Гіннеса Джек Брокбанк та команда незалежних свідків. Після того, як малюнок був завершений, аркуші роз’єднали, і ці фрагменти квіткової картини подарували школі та вчителям.
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage