Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Фото з Facebook-сторінки Оксани Линів.

Днями в рамках міжнародного проєкту «LOST CHILDHOOD» у Брюсселі відбулася світова прем’єра однойменної кантати «Татусева книга» за мотивами книги віршів письменника Володимира Вакуленка. Музику до кантати написав український композитор Євген Оркін. Ідея проєкту належить диригентці Оксані Линів.

Кантата Євгена Оркіна «Татусева книга», присвячена пам'яті вбитого росіянами українського письменника Володимира Вакуленка. Письменник зник наприкінці березня 2022 року, а його тіло було знайдено та ідентифіковано в одній з могил на місці масового поховання в Ізюмському лісі восени. 

Основою кантати стали щоденник та книга віршів Володимира Вакуленка «Татусева книга», що вийшла друком у «Видавництві Старого Лева» вперше у 2014 році, а згодом перевидана у 2023 році після смерті письменника.

Світову прем‘єру виконали Молодіжний симфонічний оркестр України (YsOU) разом з дівочим хором «Вогник», хором хлопчиків «Дзвіночок» та відомими солістами – Юлія Ткаченко (сопрано), Валентина Плужнікова (мецо-сопрано), Андрій Бондаренко (баритон) та Філіп Кельц (чтець). Диригентка – Оксана Линів.

Концерт відбувся під патронажем Урсули фон дер Ляєн, Президента Європейської Комісії. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage