Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Світ за Кларксоном – поради і провокації в новій книжці британського телеведучого
«Видавництво Старого Лева» готує до друку книгу культового журналіста-автооглядача, автора легендарної програми «Top Gear» і колумніста газет «The Sunday Times» та «The Sun» Джеремі Кларксона! У новій збірці колонок «Світ за КларксономЯк я вже казав...» провокативний та іронічний автор із любов’ю та гумором розповідає про Велику Британію, мандрівки й автомобілі. Кількома роками раніше виходила його книжка «Джеремі Кларксон та світ довкола». Нова – з’явиться українською в перекладі Любомира Футорського. Художнє оформлення – у виконанні Назара Гайдучика.
 
Короткі замітки Кларксона – це гострі реакції на сьогодення, абсолютно на все він має свою думку і ділиться нею у специфічній манері. Джеремі з легкістю роздає поради політикам, друзям, ворогам, цілим націям (українцям, зокрема). Він не добирає слів, хай про що б висловлювався: про BBC, звідки його витурили через скандал, про ЄС, Путіна, «Гру престолів»: «Я не байдужий до "Гри престолів". Одначе я змушений дивитися її з увімкненими субтитрами, бо інакше я просто не розумію, хто цей чоловік із бородою, чому він займається сексом чи чому його намагаються заколоти. Більшість часу актори навіть губами не ворушать. Схоже на те, ніби їх спеціально навчили черевомовлення, щоби не заморочуватися з дикцією».
 
На читачів книжки чекають різкі повороти та незабутні враження від мандрівки з автооглядачем. Цинізм, сарказм, щирість і дошкульний гумор – все те, за що колумністику Джеремі Кларксона люблять або ж ненавидять; беземоційно зануритися у світ за Кларксоном не вийде.
 
Перекладач Любомир Футорський ділиться враженнями: «Знаєте, хотів оце написати, що неймовірно заздрю читачам книги, але ні. Бо це було б схоже на заздрість до тих, хто вперше в житті пізнає бордо. Коли вперше його куштуєш – це просто вино. А коли його пробуєш всоте – причому, хай би було навіть і те ж саме, що й вперше – воно відкриває тобі зовсім інші свої грані.
 
Я перечитав цю книгу сто тисяч разів – спереду дозаду й навпаки – і щоразу, ЩОРАЗУ, знаходив нові й нові ноти, обертони та звороти. І скільки б ВИ її не перечитували – вона не набридне, а навпаки обростатиме деталями та нюансами, яких ви не помітили минулого разу. Достоту, як оте бордо.
 
Читати книгу Джеззи – це як читати класику Джерома К. Джерома чи Ґренвіла П. Вудгауза, тільки про світ, у якому ти живеш на даний момент, і частково про себе самого. Британський гумор і без того самодостатня річ, яку хочеться пити по краплі, аби надовго вистачило. А коли він ще й застосований щодо поточної реальності – це взагалі нищівна комбінація».
 
У передмові він зазначає: «І ця книга відкриє вам ту – іншу – Британію, яка, найімовірніше, досі була вам не відома. Не ту туристичну, котру ви могли бачили на пагорбах Котсволдсу чи в садах Кенту, й не ту ділову, що в Ситі Великого Лондона й у бізнес-парках його передмість. А Британію, яку можна побачити тільки очима того, хто її любить цілою душею – так, як можна любити лише свою рідну країну. Очима Джеремі Кларксона».
 
Джеремі Кларксон — британський телеведучий та журналіст. У 1984 році разом із другом заснував «Motoring Press Agency»: вони тестували автомобілі та писали про це статті у різні видання. З 1988 року працював телеведучим автомобільного шоу «Top Gear» на каналі BBC. У 2015 BBC вирішили не поновлювати контракту із Джеремі Кларксоном, з 2016 його авторська програма виходить на Amazon Prime. З 2018 Джеремі Кларксон ведучий популярного британського шоу «Who wants to Be a Millionare». Працює журналістом для видань «The Sunday Times» та «The Sun».
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage