Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Створили карту найпопулярніших дитячих книжок Європи
Пригадуєте, Старий Лев розповідав вам про літературну карту світу, яку створили користувачі американського сервісу Reddit? Цього разу покажемо вам мапу, на якій зображено найпопулярніші дитячі книги у кожній країні Європи. 
 
 
До проекту долучилися вчителі та учні з різних європейських країн. Дослідження, яка книга є найулюбленішою у читачів з різних куточків континенту, проводили на базі навчальної платформи Європейської Комісії eTwinning. 
 
Отже, найвідомішою книгою для фінляндських дітлахів є «Країна мумі-тролів» Туве Янссон, а читачі й читачки Швеції обожнюють «Пеппі Довгупанчоху» Астрід Ліндґрен. У Франції найпопулярнішим твором став «Маленький Принц» Антуана де Сент-Екзюпері, у Британії – цикл книг Джоан Ролінґ про Гаррі Поттера, а серця італійських читачів підкорила книги «Пригоди Піноккіо» Карло Коллоді. 
 
Серед німецьких творів на карту потрапила «Нескінченна історія» Міхаеля Енде, у Бельгії улюбленими є «Пригоди Тінтіна» Ерже, а в Данії – «Гидке каченя» Ганса Християна Андерсена. А от Україну на цій карті представляє твір Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки»!
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage