Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев зустрівся з дітьми з будинків сімейного типу

Другого листопада Старий Лев завітав у львівську Центральну бібліотеку для дітей та юнацтва (вул. Окуневського, 3). Саме там зібралися понад 30 дітлахів з будинків сімейного типу з багатьох куточків Львівщини. Разом зі Старим Левом вони брали участь у художньому майстер-класі, співали, готували канапки та навіть познайомилися з мумі-тролями.

Захід розпочався екскурсією по бібліотеці: побачили архіви книг, таємними переходами пройшли у «Казкову кімнату», відвідали музичну студію й ознайомилися з особливостями роботи бібліотечного лялькового театру.

Згодом на гостей чекав майстер-клас з малювання за мотивами книги «Бабусина господа» від Старого Лева. Діти наввипередки обирали, кого ж із героїв книжки намалювати. І коли авторка збірки Катерина Міхаліцина читала вірші про кумедних котика, песика, мишку, свинку, їжачка та інших мешканців господи, ілюстратор Наталка Гайда разом із юними читачами зображали цих тваринок на папері.

Головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка створила з дітворою майже реп-гурт: діти співали вірші з книги Яна Бжехви «На землях Бергамотах». А потім письменниця розповіла власну казку «Мишки та чарівний горішок» про дива, які трапляються у свято Різдва.

       

Провідний бібліотекар Тетяна Пилипець провела «смачний» майстер-клас. Діти готували канапе за рецептом Дарії Цвєк із книги «Малятам і батькам». Створивши абетку із канапе, гості із задоволенням смакували "буквами".

       

А ще до дітей завітали… мумі-тролі, герої казок Туве Янссон. Після знайомства з ними і довгих фотографувань, мумі-тролі подарували родинам книги, які усі ми збирали понад пів року в рамках акції «Соціальна бібліотека».

Дякуємо за підтримку Львівській освітній фундації та Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва м. Львова, а також усім, хто віддавав свої книжечки для «Соціальної бібліотеки».

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage