Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Старий Лев відзначає 100-літній ювілей Туве Янссон
В 2014 році виповнюється 100 років від дня народження Туве Янссон. Світову славу Туве заслужила завдяки своїм книгам про мумі-тролів. Однак її творчість не обмежується лише цими книгами. Виявляється, Туве Янссон була також талановитою художницею.
 
Туве Янссон (1914-2001) прожила незвичайне життя і залишається однією з найбільш улюблених художників і письменників Фінляндії. Багато львів’ян, мабуть, не знають, що Янссон також писала романи і розповіді для дорослих.
 
Незважаючи на остаточний успіх мумі-книг і книг для дорослих, сама Янссон більшу частину свого життя вважала живопис своїм основним професійним покликанням. Декілька років Янссон заробляла на життя монументальними стінними розписами для різних державних і офісних будівель.
 
У всьому світі люблять і пам'ятають Туве Янссон. Тому різноманітні заходи, присвячені 100-річчю з дня народження цієї великої людини, відбудуться у різних країнах. Так, наприклад, з 14 березня по 7 вересня 2014 року художній музей Атенеум у Хельсінкі пропонує увазі відвідувачів різнобічну колекцію живопису, малюнків, політичних карикатур і, так, навіть мумі-коміксів, книжкових ілюстрацій і фігурок.
 
У Львові теж не забувають про Туве Янссон. Зокрема, видавництво «Старий Лев» підготувало нові видання книг про пригоди мумі-тролів. Також ми матимемо змогу придбати книгу, в якій українською мовою будуть написані всесвітньо відомі рецепти Мумі-мами.
 
Наразі триває робота над створенням інтеграційного дитячого майданчика в стилі мумі-тролів, арт-об’єкту «Стіна мумі-тролів». Ще один соціальний проект - мобільний будиночок, в якому буде зосереджений музей мумі-тролів.
 
 
 
 
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage