Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Фото: з twitter-сторінки Олега Коцюби

Станіслава Асєєва, українського письменника та журналіста, автора книг «Світлий Шлях»: історія одного концтабору» та «Шелест бамбукового гаю», «В ізоляції» було нагороджено Премією за мужність імені Діани Ортіс (Dianna Ortiz Award for Courage). Олег Коцюба, керівник видавництва Українського наукового інституту Гарвардського університету, повідомив про це на своїй сторінці Twitter!

Організація Heartland Alliance, яка і вручає премію, працює над просуванням прав людини та відстоюванням людської гідності, надає послуги та просуває рішення для досягнення більш справедливого глобального суспільства. Письменнику вручили премію за захист прав людини в Україні та за її межами.

Про книги Станіслава Асєєва

«Світлий Шлях»: історія одного концтабору

В’язниця, що насправді є концтабором, де застосовують моторошні тортури, діє в сучасній Україні. За тюремним парканом немає жодних законів, тут зовсім інше життя: у приниженні, страху й непевності, з ранами та слідами опіків на тілі, з болем від переламаних кісток і часто — від зламаної волі й свідомості. Тут головне завдання — вижити, коли жити вже не хочеться й від тебе майже нічого не залежить, зберегти здоровий глузд, коли вже близький до божевілля, залишитися людиною в нелюдських умовах, де віра, прощення, ненависть і навіть погляд між катом і жертвою набувають інших сенсів.

Щоб вижити в пеклі концтабору, журналіст Станіслав Асєєв написав цю книжку — відверту, емоційну, глибоку, в якій питань більше, аніж відповідей, бо життя людей після звільнення з полону назавжди розділилося на «до» і «після».

«Шелест бамбукового гаю»

У цій книжці короткої прози поет, прозаїк і публіцист Станіслав Асєєв постає перед нами як тонкий лірик, твори якого виринають ніби з позачасся, із сутінків, — так, наче бачиш змальовані події уві сні. У них чарівна леді своїми сльозами освічує темряву байдужого міста, священник і убивця змушені ділити одну в'язничну камеру на двох, коханці вирушають на край світу, а бізнесмен-торговець знай прораховує на калькуляторі усе своє життя. Також у книжці подано щоденник, що його автор вів у 2014-2016 роках. Розпочинаючи зі сумнозвісного "параду полонених" в Донецьку й закінчуючи похороном терориста Мотороли, Станіслав крок за кроком фіксує власні емоції та думки: що відчуває людина, коли на її очах руйнується увесь знайомий світ, канонада розриває небо над головою, і Бог, що не зупинив світову бійню, не вберіг від страждань і смерті мільйони невинних людей, не спустився в Аушвіц — чи варто на нього чекати тут, у Донецьку?

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage