Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.
wishlist
Stary Lev Logo
На жаль, нічого не вдалось знайти за вашим запитом.

Станіслав Асєєв — лауреат премії за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка
Журналіст і блогер, автор книжки «"Світлий Шлях": історія одного концтабору» Станіслав Асєєв став цьогорічним лауреатом Національної премії за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка.
 
Чільне фото — Національна спілка журналістів України.
Сьогодні Національна спілка журналістів України оголосила ім’я лауреата, а також відбулося вручення нагороди, що присуджується журналістам та організаціям, які досягли успіху у відстоюванні права на свободу слова.
 
Станіслав Асєєв висвітлював події в окупованому Донецьку. Однак за сфабрикованими звинуваченнями «у шпигунстві» у травні 2017 року журналіст потрапив у полон російських гібридних сил в окупованому Донецьку, де перебував понад два з половиною роки. Станіслав Асєєв був звільнений 29 грудня 2019 року в межах обміну полоненими.
 
Про свій досвід журналіст розповідає на сторінках книги «"Світлий Шлях": історія одного концтабору», що вийде друком наприкінці листопада. Книга розкриває неприховану правду про полон, який стирає межі між людськими почуттями, про життя, яке вирує на сусідній вулиці, про тортури, які стають буденністю, а також про людську жорстокість, яка не має меж. Автор розповідає про в‘язницю під назвою «Ізоляція», що насправді є концтабором, де застосовують моторошні тортури, і яка діє в сучасній Україні.
 

Коментарі

Щоб залишити коментар, необхідно

imageimage